Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Zoete aardappels

  • Zoete aardappels 5 stuks

Bietjes

  • ciogga bietjes 20 st
  • Gele bietjes 20 stuks
  • rode bietjes 20 st
  • sinasappelsap 0.6 dl
  • boter 60 g
  • zout en peper

Lam en peperjus

Opmaak

  • crazy pea 10 tak
  1. Zoete aardappels

    Was de zoete aardappels en prik ze in.
    Pof de zoete aardappels op ca 200 ºC gedurende ca. 60 minuten op een rooster in de oven.
    Halveer de zoete aardappels en lepel ze uit of pel ze.
  2. Bietjes

    Was de bietjes en schil ze.
    Trek de bietjes per soort vacuüm met wat sinaasappelsap, boter en zout en peper.
    Kook de bietjes naar gelang de grootte ca. 60 minuten op 100 ºC stoom in de combi steamer.
    Haal de bietjes uit het vacuüm, halveer ze en stoof ze nog even op in het kookvocht
  3. Lam en peperjus

    Kruid ze de lamsfilets met zout en peper en bak ze mooi rosé in wat Phase
    Haal ze uit de pan en houd ze warm.
    Zet de sjalot aan in de pan en voeg de peperpuree toe.
    Blus het geheel af met de appelsap, voeg de kalfsjus toe en reduceer het geheel iets.
    Snijd de lamsfilets in mooie plakjes
  4. Opmaak

    Leg de gesneden lamsfilet samen met de gepofte aardappel en de bietjes speels op het bord.
    Schep de saus erbij en garneer met wat takjes crazy pea.
+