Kippendijen met bietjes, geitenkaas, spinazie en citroen
Dit recept is ontwikkeld met de Deense chef Jakob Kofoed.

Ingrediënten
Kippendijen met bietjes, geitenkaas, spinazie en citroen
Garnituur
Kippendijen


Jus

Spinazie
Opmaak
Garnituur
-
rode bieten 1.2 kg
-
grof zeezout 500.0 g
Kippendijen
-
kippendijenvlees 1.5 g
-
zout en peper
-
citroen 1.0 st
-
boter 100.0 g
Jus
-
sjalotjes 2.0 st
-
witte wijn 1.5 dl
Spinazie
-
grove spinazie 1.0 kg
-
geklaarde boter
Opmaak
-
Harde geitenkaas 100.0 g
Bereiding
-
Garnituur
Pof de bieten onder grof zeezout in de oven op 160ºC tot ze gaar zijn.
Pel de bietjes en snijd ze in parten. -
Kippendijen
Marineer de kippendijen met zout, peper, tijm, knoflook en de rasp en het sap van de citroen.
Bak de gemarineerde kippendijen vervolgens in de boter. -
Jus
Kook de salotten in de witte wijn en reduceer deze tot de helft.
Voeg de kippenjus toe en reduceer de jus.
Voeg op het laatst wat bruine boter van de kippendijen toe en breng eventueel op smaak. -
Spinazie
Was de spinazie en zet deze kort aan in wat boter en kruid met zout en peper.
-
Opmaak
Verdeel de spinazie samen met de kippendijen, bietjes en de saus over de borden.
Maak het geheel af met de geitenkaas.