Menu
Punten

Ingrediënten

+

Garnituur

  • rode bieten 1.2 kg
  • grof zeezout 500.0 g

Kippendijen

Jus

Spinazie

  • grove spinazie 1.0 kg
  • geklaarde boter

Opmaak

  • Harde geitenkaas 100.0 g

Dit recept is ontwikkeld met de Deense chef Jakob Kofoed.

...

Bereiding

  1. Garnituur

    • Pof de bieten onder grof zeezout in de oven op 160ºC tot ze gaar zijn.
    • Pel de bietjes en snijd ze in parten.
  2. Kippendijen

    • Marineer de kippendijen met zout, peper, tijm, knoflook en de rasp en het sap van de citroen.
    • Bak de gemarineerde kippendijen vervolgens in de boter.
  3. Jus

    • Kook de salotten in de witte wijn en reduceer deze tot de helft.
    • Voeg de kippenfond toe en reduceer de jus.
    • Voeg op het laatst wat bruine boter van de kippendijen toe en breng eventueel op smaak.
  4. Spinazie

    • Was de spinazie en zet deze kort aan in wat boter en kruid met zout en peper.
  5. Opmaak

    • Verdeel de spinazie samen met de kippendijen, bietjes en de saus over de borden.
    • Maak het geheel af met de geitenkaas.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu