Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Jus

  • sjalotten 6 st
  • olie
  • peperkorrels 12 st
  • Jamaicaanse peperbessen 15 st
  • jeneverbessen
  • kruidnagels
  • blanke rum 0.5 dl
  • rode wijnazijn 0.5 dl
  • tijm
  • laurierblad 1 st
  • bladpeterselie 10 tak
  • bleekselderij 0.25 st
  • boerenboter
  1. Jus

    Bak de sjalotten in de olie aan in een pan, voeg de peperkorrels, bessen en kruidnagel toe.
    Flambeer met rum, blus met rode wijn, laat inkoken tot een stroop.
    Voeg de tijm, laurier, peterselie en selderij toe en kook kort in.
    Voeg runderfond en kalfsfond toe.
    Kook in tot de helft.
    Bind met bruine roux.
    Passeer door een puntzeef.
    Monteer op het einde met boerenboter
+