Menu
Punten

Ingrediënten

+

Butter chicken:

  • roomboter 400.0 g
  • witte uien
  • teentjes knoflook 10.0 st
  • tomaten 10.0 st
  • slagroom 1.0 l
  • Garam masala 5.0 g

Pastinaak puree:

Zoete aardappel:


...

Bereiding

  1. Butter chicken:

    • Verhit 200 gram roomboter in een grote pan of wok.
    • Snijd de uien fijn en voeg ze samen met de de fijngesneden knoflook toe en fruit tot ze zacht zijn.
    • Snijd de kipfilet in blokjes, voeg toe aan de ui en knoflook en bak tot ze goudbruin zijn.
    • Voeg de curry pasta toe en bak kort mee.
    • Voeg de gepureerde tomaten toe en kook tot de olie zich begint te scheiden van de saus.
    • Zet het vuur laag en voeg de slagroom toe.
    • Laat het mengsel sudderen tot de kip gaar is en de saus de gewenste dikte heeft.
    • Voeg garam masala en zout naar smaak toe en meng goed.
  2. Pastinaak puree:

    • Kook de geschilde en in stukken gesneden pastinaak in een grote pan met water tot ze zacht zijn, ongeveer 20-25 minuten.
    • Giet af en pureer met een stamper of blender.
    • Los het pureepoeder op in 800 ml warm water in een grote kom.
    • Voeg de pastinaakpuree toe en roer met een spatel tot een gladde massa.
    • Voeg 100 gram roomboter toe en roer goed door.
  3. Zoete aardappel:

    • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
    • Blancheer de zoete-aardappelblokjes voor ongeveer 3-4 minuten in een pan met gezouten water.
    • Giet af en zet apart.
    • Smelt 100 gram roomboter in een grote pan.
    • Voeg de kruidenglacering toe en meng goed.
    • Voeg de geblancheerde zoete-aardappelblokjes toe en laat voor een paar minuten glaceren.
  4. Opmaak:

    • Maak een bolletje van de puree en serveer een ruime hoeveelheid van de butter chicken en de zoete aardappel ernaast.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu