Menu
Punten
Tip 1: Bied deelbare gerechten en snacks

Tip 1: Bied deelbare gerechten en snacks

Gasten borrelen steeds vaker en langer. Al helemaal op de oneindige zomerdagen. Daarmee vervangt het borrelmoment regelmatig het diner.

Zorg daarom voor een uitgebreide terraskaart en leuke kleine gerechten to share.

Wat dacht je van een kleurrijke crudité met limoenmayonaiseVietnamese loempia’sOosters frietje met satésaus of gestoomde broodjes met spek en zoetzure saus? Kortom: een lust voor het oog. En zien eten, doet bestellen…

Tip: Ook soep kan een leuke toevoeging zijn aan je borrelmenu. Verras gasten met soep uit een cocktailglas of een soepje op de borrelplank. Ontdek 5 tips om deze makkelijke margemaker weer op de kaart te zetten.

Tip 2: Schenk alcoholvrije en -arme dranken

Tip 2: Schenk alcoholvrije en -arme dranken

Gasten zijn steeds meer met hun gezondheid bezig. Ook als het gaat om drank.

De omzet van alcoholvrije en laag alcoholische dranken blijft groeien.

Maak je terraskaart compleet met lekkere 0.0%-bieren, verrassende mocktails, verfrissende ijsthee en originele gefermenteerde drankjes zoals kombucha. Laat de bediening ook pairings adviseren met gerechten of borrelsnacks.

Tip 3: Wees voorbereid op regen

Tip 3: Wees voorbereid op regen

Het blijft Nederland, dus houd rekening met onverwachte buien.

Zorg dat alles klaar ligt om jouw terras direct na een regenbui weer droog en gezellig te maken. Hoe eerder het team de boel weer gezellig heeft gemaakt, hoe eerder jouw terras weer volstroomt. 

Tip 4: Stuur aan op bijverkoop

Tip 4: Stuur aan op bijverkoop

Upselling is natuurlijk altijd interessant. Op het terras bij uitstek! Zorg dat gasten zo lang mogelijk blijven plakken en iets lekkers bij het drinken bestellen.

Laat medewerkers proactief de borrelkaart aanbieden en bijvoorbeeld een specifiek sharing-gerechtje van de dag aanprijzen bij het eerste drankje.

Tip 5: Kies voor slimme systemen

Tip 5: Kies voor slimme systemen

Helaas is het personeelstekort nog steeds groot binnen onze branche. En dat terwijl je met een terras juist extra handen kunt gebruiken.

Mocht je het niet rond krijgen qua planning, overweeg dan QR-codes aan tafel voor het plaatsen van een bestelling. Dan kun je alsnog een gastheer of -vrouw laten rondlopen voor persoonlijke aandacht, gezelligheid en gastvrijheid. 

Leestip: 6 tips om personeel te vinden en binden

Tip 6: Presenteer je terras ook online

Tip 6: Presenteer je terras ook online

De eerste indruk maak je tegenwoordig niet bij een bezoek, maar online. Met name de jongere gast zoekt een horecazaak online en loopt minder snel spontaan binnen.

Zorg daarom dat je website en social media kanalen up-to-date zijn. 

Breng potentiële gasten op de hoogte van jouw prachtige terras, verfrissende dranken en onweerstaanbare zomermenu. 

Leestip: zo verbeter je de online vindbaarheid van jouw restaurant.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu