Menu
Punten

Ingrediënten

+

Frites kruiden

  • kokosrasp 5.0 g
  • Chili flakes 1.0 g
  • geroosterde ongezouten pinda's 50.0 g

Saus


De oorsprong van satésaus ligt in de Indische keuken. De saus werd door de Indische Nederlanders in Nederland geïntroduceerd evenals kroepoek, saté en nasi en bami goreng. Satésaus is vandaag de dag een van de populairste sausen in Nederland.        

...

Bereiding

  1. Frites kruiden

    • Rooster de geraspte kokos in een droge pan.
    • Vijzel de gedroogde chili en hak de pinda’s.
    • Meng de geroosterde kokos samen met de chili, pinda’s en de uitjes.
  2. Saus

    • Doe de satésaus en het water in een pan en breng het geheel al roerend aan de kook.
    • Bak de frites krokant in de frituur en kruid ze met wat zout.
  3. Opmaak

    • Schep de frites in de friteszakken en schep de satésaus erover.
    • Maak de frites af met de oosterse kruidenmix.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu