Borrelhapjes met Spaanse tomatensoep
Wij vroegen chefs wereldwijd naar hun favoriete soeprecepturen en-ervaringen.
Ontdek samen met ons 'swerelds bijzonderste soepen.

Ingrediënten
Borrelhapjes met Spaanse tomatensoep
soep

Opmaak
Peppadews
Avocadodip
Gerookte zalm
Mosterd mayonaise

soep
-
chorizo 200.0 g
-
kikkererwten uit blik, afgespoeld 450.0 g
Opmaak
-
Chili flakes 1.0 g
-
koriander tak 10.0 takjes
-
zure room 200.0 g
Peppadews
-
roomkaas 250.0 g
-
peppadews 10.0 g
-
olijfolie 20.0 g
-
limoencress 1.0 bakje
Avocadodip
-
advocado 2.0 stuks
-
Knorr Professional Chilipuree 3.0 g
-
olijfolie
-
limoensap 30.0 g
-
zout en peper
Gerookte zalm
-
roomkaas
-
gerookte zalm 150.0 g
-
chips met zwarte peper 10.0 stuks
-
limoencress
Mosterd mayonaise
-
amora mosterd 50.0 g
-
limoensap
-
limoen zestes 2.0 g
-
paarse, gele oranje winterwortel, komkommer en witlof 200.0 g
Bereiding
-
soep
Breng twee liter water aan de kook en voeg al roerend het afgewogen soeppoeder toe. Laat de tomatensoep gedurende vijf minuten rustig doorkoken. Snijd de chorizoworst in blokjes en bak deze kort in een droge koekenpan. Spoel de kikkererwten af en voeg ze samen met de gebakken chorizo aan de soep toe. -
Opmaak
Schep de soep in de soepkommen en maak ze af met de zure room chili flakes en de koriander. -
Peppadews
Doe de roomkaas in een spuitzakje en vul hiermee de peppadews.Leg ze in een beetje olijfolie met wat basilicumblaadjes. -
Avocadodip
Maak de avocado’s schoon en snijd ze in achten.Blancheer de avocado’s in water met wat zout en een scheutje citroensap of azijn.Dompel de avocado in ijswater en laat deze vervolgens goed uitlekken.Pureer of prak de avocado met de rest van de ingrediënten. -
Gerookte zalm
Doe de roomkaas in een spuitzakje en snijd de zalm in plakjes.Beleg de chips met de zalm en spuit hierop wat roomkaas.Garneer met de limoencress. -
Mosterd mayonaise
Meng alle ingrediënten samen in een kom.Snijd de groenten in battonets (reepjes) en steek ze speels in de mosterdmayonaise. -
Opmaak
Serveer alles samen op een plank.