Menu
Punten
Van cocktails naar mocktails

Van cocktails naar mocktails

De non-alcoholische cocktailtrend – ook wel mocktailtrend genoemd – is niet te stoppen. Bartenders werken met alcoholvrije destillaten die een sterke drank ‘nadoen’. Bijvoorbeeld het alcoholvrije Seedlip, boordevol botanicals, dat gin kan vervangen.

 

Zelf aan de slag: Kombucha

Zelf aan de slag: Kombucha

De uitdaging is om de alcoholloze of alcoholarme dranken spanning mee te geven om het onderscheid te maken. Hoe kan dat beter dan ze als chef zelf te maken? Denk aan het maken van kombucha of kefir

Er zitten zelfs nog verschillende (gezondheids)voordelen aan deze gefermenteerde dranken: ze bevorderen de spijsvertering, zijn goed voor de darmflora en zijn gemakkelijk zelf te maken!

De frisse smaak van kombucha maakt het een perfecte non-alcoholische drank voor op een warme voorjaarsdag. Het is goed te combineren met een fijne salade caprese, gerechten van de barbecue, zoals kip, vis en groene groenten of met een pittige rode curry.

Mocktails van morgen

Uit onderzoek blijkt dat dit de smaken voor mocktails worden in de nabije toekomst: kurkuma, rozen, dragon, knolselderij, harissa, mais, bonen, biet, moringa, gojibessen, pandan en fenegriek.

 

4 TIPS OM NON-ALCOHOLISCH OP DE KAART TE ZETTEN

  1. Zet alcoholvrije en alcoholarme producten duidelijk op je drankenkaart. Er bestaan steeds meer kwalitatief hoogwaardige wijnen, bieren en dranken met minder of zelfs helemaal geen alcohol.
  2. Ga aan de slag met sappen en siropen op basis van groenten en fruit. Maak er samengestelde dranken van door te mixen met kruidensiropen, bruiswater of kombucha. Genoeg creativiteit in je eigen keukenteam.
  3. Maak een non-alcoholisch-pairing menu, naast je wine-pairing. Verras je gasten met creatieve mocktails die goed passen bij je voorjaarsgerechten  
  4. Met de juiste aandacht en kwaliteit kun je als horeca­ondernemer dezelfde prijs voor non-alcoholisch vragen als voor alcoholhoudende dranken. Goed voor je marge!

 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu