Menu
Punten

Foodpairing met thee

In China gelooft men al eeuwenlang dat de juiste voeding zorgt voor een lichamelijke balans. Ondernemer en chef-kok Han Ji combineert de Chinese voedingsleer met westerse gerechten. In zijn restaurants Umami by Han, in onder andere Den Haag, serveert hij het Health Pairing Menu. Een viergangenmenu waarbij verrassende gerechten met thee worden gecombineerd. De thee versterkt volgens Han Ji niet alleen de smaken van de diverse gangen, maar heeft ook een positieve invloed op de gezondheid. Tijdens het diner krijgen gasten uitgebreide uitleg over smaak en functies.

UMAMI by Han in Nederland en China

Weg met hangriness

Ooit gehoord van de term hangry? Een combinatie van hungry en angry. Omdat ze bij Postillion Hotel veel zakelijke gasten ontvangen, hebben ze daar wat op bedacht: Brainfood. Gezonde hapjes vol langzame suikers die gasten snel uit hun dip halen en ervoor zorgen dat het energiepeil constanter blijft. In de ochtend staan er bijvoorbeeld dadelvijgenballen en muffins met blauwe bessen en in de middag presenteren ze pompoenpittenkoekjes, noten en speltcrackers. Na 18.00 uur staan er oerchips van linzen en rauwkost op het menu. Lekker tegen een dip of als je gewoon trek hebt.

Postillion Hotels in Nederland

Vitaliteit to go

Bij ROOTS serveren ze eerlijke ‘whole foods’ die je gezond en vitaal maken. ‘Vitality to go’ noemen ze het. Alle maaltijden, snacks, smoothies en sapjes zijn 100% plantaardig en 100% vrij van geraffineerde suikers. Buiten de broodjes – die een lokale bakker bakt van 100% speltmeel – is alles glutenvrij en huisgemaakt. Het doel van ROOTS is om hun gerechten zowel vol van smaak als vol van voedingswaarde te serveren. Neem bijvoorbeeld de  ‘immunity smoothie’ van onder andere wortel, kurkuma, gember, banaan, mango en zwarte peper. Lekker van smaak en goed voor het immuunsysteem.

ROOTS in Amsterdam

Goed smaakt beter

Spirit serveert niet alleen lekker eten, maar vindt het ook belangrijk dat het ‘goed doet’, voor hun gasten en alles daaromheen. Het buffet dat ze bieden bestaat uit vijftig verschillende gerechten voor ontbijt, lunch, diner en lekkers tussendoor. Alles wat ze serveren moet goed zijn voor mens, dier, milieu en economie. Daarom worden de gerechten dagelijks vers bereid met uitsluitend 100% biologische en 100% vegetarische ingrediënten uit het seizoen. Voor de patisserie van Spirit wordt zoveel mogelijk gemaakt met rijststroop, ahornsiroop of dadels. Die geven ook een lekkere zoete smaak, maar niet de ups en downs in je energielevel zoals suiker dat kan. ‘Good food tastes better’, noemen ze dat.

Spirit in Amsterdam en Rotterdam

 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu