Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Ingrediënten

+

Zoete aardappel

  • zoete aardappels 500 g

Bietjes

  • ciogga bietjes
  • gele biet
  • rode bietjes
  • sinaasappelsap
  • boter
  • zout en peper

Griet

  • grietfilet 800 g
  • geklaarde boter
    geklaarde boter
    geklaarde boter is aan je winkelwagen toegevoegd
  • zout en peper

Bietenjus

  • olijfolie 20 g
  • Knorr Maizena Express Blank 1kg
    Knorr Maizena Express Blank 1kg
    20 g
    Knorr Maizena Express Blank 1kg is aan je winkelwagen toegevoegd
  • bietensap 3.5 dl
  • Knorr Professional Geconcentreerde Visbouillon Vloeibaar 1L
    Knorr Professional Geconcentreerde Visbouillon Vloeibaar 1L
    10 g
    Knorr Professional Geconcentreerde Visbouillon Vloeibaar 1L is aan je winkelwagen toegevoegd

Opmaak

  • crazy pea-cress 1 bakje
  • zuring 20 blaadjes
  • doperwten 100 g

Bereiding

  1. Zoete aardappel

    Was de zoete aardappels en prik ze in. Pof de zoete aardappels op ca 200 ºC gedurende ca. 60 minuten op een rooster in de oven. Pel de zoete aardappels en pureer ze.
  2. Bietjes

    Was de bietjes en schil ze. Trek de bietjes per soort vacuüm met wat sinaasappelsap, boter en zout en peper. Kook de bietjes naar gelang de grootte ca. 60 minuten op 100 ºC stoom in de combi steamer. Haal de bietjes uit het vacuüm, halveer ze en stoof ze nog even op in het kookvocht.
  3. Griet

    Kruid de grietfilet met zout en peper en bak deze in de Phase.
  4. Bietenjus

    Breng de bietensap aan de kook en bind deze licht met de maïzena. Breng op smaak met de visbouillon en monteer met wat olijfolie.
  5. Opmaak

    Leg de griet op het bord en spuit de aardappelpuree erbij. Verdeel de bietjes samen met doperwten. Schep de saus erbij en garneer met de zuring en de crazy pea.