Menu
Punten

Boost je najaar: 5 tips

1. Bied een gezond alternatief

Steeds meer gasten zijn bewuster bezig met hun voeding. Gelukkig voor hen hoeft genieten niet standaard ongezond te zijn. Bied daarom op je menukaart ook gezonde opties. Serveer naast je assortiment van taarten bij de koffie bijvoorbeeld ook zelfgemaakte dadelballetjes of bananenbrood. Ook de borrelplank kan je een gezonde upgrade geven. Wat dacht je van brood met pompoenhummus of rauwkost met yoghurt-tzatzikidip.

2. Skip de dip

Ontvang jij regelmatig zakelijke gasten of mensen die een dag bij jou komen werken? Bied dan gezonde breaks die helpen om de hele dag scherp en alert te blijven. Vermijd snelle suikers en bied producten met langzame koolhydraten en veel vezels zoals havermout, groenten en peulvruchten. Ook lekker: serveer verse smoothies op basis van seizoensgroenten zoals rabarber, boerenkool en venkel. Bied to-go-opties aan voor gasten die onderweg nog een gezonde snack willen.

3. Kies voor transparantie en beleving

Een goed gevoel over je lunch geeft je ook extra vrolijkheid en energie. Belangrijk, juist als het weer tegenzit en de dagen korter en kouder worden. Gasten willen weten wat er in hun eten zit, waar het vandaan komt, hoe en door wie het gemaakt is. Ook duurzame herkomst van eten en drinken wordt de komende jaren steeds meer een vereiste. Speel daarop in met lokale producten, een verse bereiding voor het oog van de gast en focus op kwaliteit.

4. Voeg extra beschrijvingen toe

Gerechten of ingrediënten met een duidelijk gezondheidsvoordeel hebben een extra aantrekkingskracht op je gasten. Maar dan moeten ze het wel weten. Vertel erover aan tafel of op je menukaart*. Bied een rijkgevulde ontbijtbowl om de dag energiek te starten of serveer een lekkere spinaziesalade vol ijzers om de after-lunchdip te voorkomen. En eind van de middag staat de smoothie met appel, wortel en amandel klaar om vermoeidheid tegen te gaan en de hersenen te ondersteunen. Zo komen jouw gasten het najaar wel door!

*Let op: zorg ervoor dat wat je op je kaart zet echt klopt. Check de Europese wetgeving hierover.

 

5. Funky vegan

Plantaardig is hot en het najaar is het perfecte seizoen om uit te pakken met de volle smaak van groenten, noten en paddenstoelen. De eenvoudigste ezelsbrug voor een gezond dieet? Eet verse groenten uit het seizoen in zoveel mogelijk kleuren, dan zit je goed. En laat de herfst nu nét het jaargetijde zijn van pompoen, wortels in alle kleuren, rode biet en knalgroene kool…  Bijvoorbeeld in een geweldige pompoencurry met noten of een bietenrisotto met eekhoorntjesbrood die met wat aanpassingen eenvoudig ook zonder dierlijke eiwitten kunnen. Comfort food waar je gasten voor terug zullen komen.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu