Menu
Punten

Tip 1:

Hou je menukaart simpel en kort. Kies een paar goede en populaire gerechten die je aanbiedt via bezorging, maar neem zeker niet heel je reguliere kaart over.

Tip 2:

Ga na welke gerechten kwaliteit behouden gedurende de bezorging en denk na over de haalbaarheid in de keuken, zeker tijdens spitsuur voor bezorging (18.00-20.00). Een biefstuk met pepersaus bijvoorbeeld, gaart nog na tijdens de bezorging. Stoofvlees en stoofpotten zoals rendang, houden de temperatuur goed vast en blijven tijdens de rit mals en smeuig. Tevens zijn deze gerechten goed voor te bereiden in de mise en place en perfect te regenereren tijdens de service.

Tip 3:

Pas je gerechten iets aan. Dat ene mooie krokantje wat je normaal gesproken op het einde aan het gerecht zou toevoegen, is nu handiger om juist weg te laten. Het wordt zacht en valt wellicht naast het gerecht tijdens de bezorging. Dit komt nooit zo aan als jij het had bedacht! 


Tip 4:

Ga je ook kijken naar bezorging tijdens de lunch? Denk dan na over gerechten die je tevens in de avond als voorgerecht kan aanbieden. Een pokebowl leent zicht prima uit als lunchgerecht, maar tegelijk ook als voorgerecht bij het diner. Zo bespaar je ook nog eens tijd in je mise en place.


Tip 5:

Salades lenen zich uitstekend voor maaltijdbezorging. Je loopt immers geen risico dat het eten kan afkoelen. Server de dressing of saus wel los in een bakje om de salade knapperig te houden. 

 

Marge-makers

Vergeet ook je marge-makers niet op de kaart te zetten voor thuisbezorging: drankjes en desserts. Mensen kiezen voor gemak en staan er daarom eerder voor open om een geheel menu te bestellen. Zo maak je omzet met je gerechten én verdien je extra door drankjes en desserts. Een dessert met een bolletje ijs is niet handig, dat komt volledig gesmolten aan. Daarentegen is voorverpakt ijs zoals een bak Ben & Jerry’s wel een goed en smaakvol alternatief.   

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu