Maïskip met merquez, zuurkool en paprikajus (delivery) | Unilever Food Solutions
Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Maiskip:

  • maïskipfilet met vel 10 st
  • Verse chorizo of merquez worstjes 10 stuks
  • zout en peper

Zuurkool:

  • zuurkool 500 g
  • boter 200 g
  • laurierblad 1 st
  • kruidnagel 1 st
  • zwarte peperkorrels 3 st

Puree:

  • kruimige kokende aardappels, geschild 600 g
  • volle melk 1.5 dl
  • roomboter 75 g
  • zout,peper en nootmuskaat
  1. Maiskip:

    Maak de kipfilets schoon en haal de merquez worstjes leeg. Verdeel het merquezvlees onder de huid van de filets en kruid ze met zout en peper. Trek ze los van elkaar vacuüm met wat olijfolie. Gaar ze gedurende 40 minuten op 68ºC in de combi steamer. Haal de kippenborsten uit het vacuüm en bak ze om en om in de geklaarde boter. Ontvet de pan en voeg de knoflook en de paprika toe. Voeg de gevogeltefond toe en laat de fond reduceren.
  2. Zuurkool:

    Doe alle ingrediënten in de pan en breng de zuurkool rustig aan de kook. Plaats een deksel op de pan en gaar de zuurkool rustig voor tenminste 30 minuten. Verwijder de kruidnagel en het laurierblad.
  3. Puree:

    Breng de aardappels met wat zout aan de kook. Giet de aardappels af en stamp het geheel met een stevige garde. Breng de melk met de boter aan de kook en voeg dit toe en breng de puree op smaak.
  4. Opmaak::

    Snijd de kip en verdeel deze samen met de zuurkool over de disposable bowls. Verpak de puree aparte disposable bakjes.