Menu
Punten

Ingrediënten

+

Knolselderij:

Zoetzuur:

  • Otafuku-sushiazijn 1.0 dl
  • Suikerwater 1:1 1.0 dl
  • gember 25.0 g
  • citroengras 1.0 st
  • rode ui 2.0 st

Yochurt mayonaise:

  • Hellmann's Real Mayonaise 5L 200.0 g
  • Griekse yoghurt of zure room 75.0 g
  • limoensap 8.0 g
  • gezouten citroen (ragfijn gesneden) 5.0 g

Hellmann's ketchup:

  • Hellmann's Ketchup 150.0 g
  • chipotle peper puree (gerookte peper) 10.0 g

Garnituur:

  • koriander tak 30.0 g

Opmaak:

  • Pitabroodjes 10.0 g

Onze variant naar een bereiding van Noma's Rene Redzepi. Een shoarma van knolselderij die zowel aan het spit als in de oven bereid kan worden.

...

Bereiding

  1. Knolselderij:

    • Was de knolselderij en bereid de groentebouillon.
    • Kook de knolselderij gedurende 1 uur in de groentebouillon.
    • Laat de knollen afkoelen in de bouillon.
    • Snijd de knolselderij in plakken op de snijmachine (dikte 21).
    • Meng de shoarmakruiden met de gelburger.
    • Bestrooi de plakken met wat van het shoarmakruiden mengsel en bouw de knolselderij weer op.
    • Doe de boter in een pan en laat deze smelten.
    • Bestrijk de knollen met de gesmolten boter en braad ze in de oven op 170ºC .
    • Arroseer de knollen tijdens het braden met de boter en braad ze bruin.
    • Snijd de buitenste laag van de knol en zet de aangesneden knol weer terug in de oven.
    • Herhaal het arroseren met boter en braad, snijd totdat de knollen op zijn.
  2. Zoetzuur:

    • Breng de sushiazijn met de suiker, gember en citroengras aan de kook.
    • Snijd de rode ui in reepjes, doe ze in een bakje en giet het azijnmengsel erop.
    • Koel het geheel terug.
  3. Yochurt mayonaise:

    • Meng de ingrediënten voor de mayonaise.
  4. Hellmann's ketchup:

    • Meng de ingrediënten voor de ketchup.
  5. Garnituur:

    • Snijd de koriander grof.
  6. Opmaak:

    • Rooster de pita broodjes in een tostiapparaat of grill en snijd ze aan de bovenkant in.
    • Bak de knolselderij nog even op en rasp er eventueel wat limoen over.
    • Vul de pita broodjes met de shoarma en maak ze af met de sauzen, rode ui zoetzuur en wat koriander. En serveer ze in bijvoorbeeld een koffiefilter zakje.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu