Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Knolselderij:

  • knolselderij 2 st
  • water 5 l
  • roomboter 150 g
  • shoarmakruiden 10 g
  • Sosa gelburger 10 g

Zoetzuur:

  • Otafuku-sushiazijn 1 dl
  • Suikerwater 1:1 1 dl
  • gember 25 g
  • citroengras 1 st
  • rode ui 2 st

Yochurt mayonaise:

  • Griekse yoghurt of zure room 75 g
  • limoensap 8 g
  • gezouten citroen (ragfijn gesneden) 5 g

Hellmann's ketchup:

  • Hellmann's Ketchup 150 g
  • chipotle peper puree (gerookte peper) 10 g

Garnituur:

  • koriander 30 g

Opmaak:

  • Pitabroodjes 10 g
  1. Knolselderij:

    Was de knolselderij en bereid de groentebouillon. Kook de knolselderij gedurende 1 uur in de groentebouillon. Laat de knollen afkoelen in de bouillon. Snijd de knolselderij in plakken op de snijmachine (dikte 21). Meng de shoarmakruiden met de gelburger. Bestrooi de plakken met wat van het shoarmakruiden mengsel en bouw de knolselderij weer op. Doe de boter in een pan en laat deze smelten. Bestrijk de knollen met de gesmolten boter en braad ze in de oven op 170ºC . Arroseer de knollen tijdens het braden met de boter en braad ze bruin. Snijd de buitenste laag van de knol en zet de aangesneden knol weer terug in de oven. Herhaal het arroseren met boter en braad, snijd totdat de knollen op zijn.
  2. Zoetzuur:

    Breng de sushiazijn met de suiker, gember en citroengras aan de kook. Snijd de rode ui in reepjes, doe ze in een bakje en giet het azijnmengsel erop. Koel het geheel terug.
  3. Yochurt mayonaise:

    Meng de ingrediënten voor de mayonaise.
  4. Hellmann's ketchup:

    Meng de ingrediënten voor de ketchup.
  5. Garnituur:

    Snijd de koriander grof.
  6. Opmaak:

    Rooster de pita broodjes in een tostiapparaat of grill en snijd ze aan de bovenkant in. Bak de knolselderij nog even op en rasp er eventueel wat limoen over. Vul de pita broodjes met de shoarma en maak ze af met de sauzen, rode ui zoetzuur en wat koriander. En serveer ze in bijvoorbeeld een koffiefilter zakje.