Menu
Punten

De oranje en rood-wit-blauwe versiering mogen weer! Tijd voor Koningsdag en alle gezelligheid daaromheen. Iedereen is vrij en lekker buiten. Een ideale feestdag om als horecaondernemer op in te spelen. Hoe zorg je dat de feestgangers jouw zaak niet voorbij lopen?
1. Pas je menukaart aan

1. Pas je menukaart aan

De gasten die jouw zaak op deze dagen bezoeken, hebben ongetwijfeld al wat gedronken of zijn onderweg naar een volgende bestemming.

Kies daarom voor snel en makkelijk comfortfood. Maak een kleinere menukaart met hardlopers voor een mooie prijs die de keuken in een handomdraai uitserveert. 

Wat dacht je van een kleurrijke bowlgoedgevulde wrap of voedzame curry? Zorg dat deze gerecht ook geschikt zijn voor afhaal. 

2. Bied lekkers voor onderweg

2. Bied lekkers voor onderweg

Verras de passerende bezoeker met makkelijke snacks to-go. Ideaal voor de lekkere trek en voor degenen die geen zin hebben om uitgebreid te eten. Wat dacht je van pizza, hotdog, Thaise viskoekjes of een vegetarische burger geserveerd in vetvrij papier. Die eten bezoekers gemakkelijk onderweg op.

3. Vergeet de drank niet

3. Vergeet de drank niet

Drank is een ideale omzetbooster! Wanneer je al een horecavergunning hebt voor het schenken van (alcoholische) dranken, creëer dan een klein buitenbarretje met feestelijke dranken in stijl.

Zorg dat er genoeg kartonnen drinkbekers zijn voor degenen die direct weer door willen.

Verras met een oranje cocktail, koffie met oranje tompouce, oranje natuurwijn of gewoon een vers getapte prins(es) pils.

4. Organiseer zelf een feest

4. Organiseer zelf een feest

Natuurlijk kun je profiteren van passerend publiek, maar je kunt ook zelf de publiekstrekker worden.

Organiseer een eigen koningsdagfeest of evenement. Denk aan oud-Hollandse spelletjes, een foodmarkt of dansfeest.

Verras gasten met typisch Nederlandse lekkernijen, feestelijk comfortfood en oranje dranken. Ook interessant als jouw zaak niet direct op een drukke route ligt. Denk je ook aan de promotie op social media en in je zaak?

Meer inspiratie?

Verras jouw gasten met lekkere en feestelijke maaltijden tijdens of na Koningsdag. 
Ontdek makkelijke recepten voor thuisbezorging en afhaal.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu