Menu
Punten

Het aspergeseizoen is aangebroken en je gaat misschien wel vol aan de bak om de verwachtingen van je gasten te overtreffen. Maar kom jij ook handen tekort aan het fornuis op het moment dat bestellingen binnenstromen? We inspireren je graag met gewilde aspergebereidingen en een aantal tips voor ingrediënten en oplossingen die jou helpen tijd vrij te maken om iets extra’s te doen voor je gerecht.

1. Asperges geschild kopen

1. Asperges geschild kopen

Een simpele tip, maar het scheelt veel tijd die je dan kan gebruiken om het gerecht extra aandacht te geven.

Vraag om bij je asperges altijd de schillen en de kontjes mee te leveren zodat je die kunt verwerken in een heerlijke fond!

2. Asperges blancheren en marineren

2. Asperges blancheren en marineren

Blancheer de asperges en giet Hellmann’s Citrus Vinaigrette op de warme asperges en koel terug. Zo zijn ze een aantal dagen te gebruiken, dus dit bespaart tijd in de dagelijkse mise-en-place.

Deze gemarineerde asperges kan je goed gebruiken in diverse voorgerechten of salades.

3. Fond van aspergeschillen

3. Fond van aspergeschillen

Koop je de asperges ongeschild, dan kun je de schillen koken voor een aspergefond. De schillen niet langer dan 20 minuten trekken anders wordt je fond bitter. Deze fond is te gebruiken om asperges in af te koken en om saus en soep mee te maken.

Ook als je aspergesoep maakt met Knorr Klassiek Asperge Cremesoep is het extra smaakvol om in plaats van water fond als basis te gebruiken.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu