Menu
Punten

Ingrediënten

+

Asperges

  • asperges AA, geschild en ontdaan van het kontje 20.0 st
  • zachte olijfolie 1.0 dl
  • zest van citroen 0.25 st
  • zout 3.0 g
  • suiker, fijn 2.0 tl

Je vindt hier alles over asperges sous vide bereiden, inclusief een overheerlijk gerecht: sous vide asperges met citroenenolijfolie. Speciaal voor chefs!

...

Bereiding

  1. Asperges

    Door asperges sous vide te bereiden, geef je deze groente een fantastische smaak. In tegenstelling tot koken waarbij smaak verloren gaat in het kookwater, nemen asperges bij deze techniek alle smaak in zich op. Het sous vide bereiden van asperges geeft jou als chef ook de mogelijkheid om meer smaken toe te voegen. Een sous vide bereiding kan namelijk gebruikt worden om asperges te marineren in diverse ingrediënten. Dit maakt de smaakbeleving voor sous vide asperges optimaal.

    1. Plaats de asperges in een vacuümzak. 
    2. Voeg de overige ingrediënten toe. 
    3. Vacumeer en gaar 35 minuten au bain-marie op 90ºC. 
    4. Koel terug.

    Serveertip
    Ook lekker met roomboter in plaats van olie. Kan ook zonder citroenzest voor een klassieke bereiding.



Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu