Menu
Punten

Brood is de basis van maaltijden over de hele wereld. Inspiratie voor de lekkerste broodjes en sandwiches kun je dan ook opdoen op ieder continent: vrijwel iedere eetcultuur kent een eigen broodtraditie. Welke trends zijn op dit moment in opkomst?

Trend 1: Stomend heet

Trend 1: Stomend heet

De keuken van Sichuan is in China de beste van het land. Een toegankelijke Sichuanese maaltijd is het gestoomde brood: mantou. Aan het deeg van mantou wordt rijsmiddel toegevoegd zodat het lekker luchtig wordt. Na het stomen is het nog mogelijk de broodjes te frituren. Chinezen eten mantou vaak gezoet met gecondenseerde melk.

Trend 2: Flatbreads

Trend 2: Flatbreads

Platte, ongerezen broden bevatten misschien minder lucht, maar des te meer smaak. En prima te beleggen met verschillende smaken. Zo serveert fast-casual keten Season meer dan 50 verschillende soorten flatbread. Zoals de Spicy Chipotle Shrimp met gegrilde ananas, feta en geroosterde Mexicaanse poblano pepers.

3. Broodroosters

3. Broodroosters

It’s tosti-time. Gerechten met toasted bread worden steeds populairder. Maar dan wel in een nieuw jasje. Ham en kaas? Dan wel biologische kaas van de lokale boer en een mooie luchtgedroogde pata negra ham. En natuurlijk met mooi zuurdesembrood in plaats van een sneetje wit.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu