Menu
Punten

“Het welzijn van je team is het welzijn van je bedrijf.”

Oron Franco,
kok & ondernemer

Als je met weinig personeel en krappe marges werkt, zijn besparingen op kosten en afval alleen mogelijk als iedereen in het team de waarde inziet van verder kijken dan alleen het koken zelf. 

1.	Een goede samenwerking begint met goed leiderschap in het restaurant

1. Een goede samenwerking begint met goed leiderschap in het restaurant

Kok Greg Stockdale en vijf andere koks van de #FairKitchens-beweging die leiderschap in het restaurantmanagement toepassen, vertellen over de kleine dingen die ze doen die voor hun team veel betekenen:

  • Blijf met beide benen op de grond
  • Moedig open communicatie aan 
  • Stel duidelijke grenzen vast
  • Neem de tijd om je personeel echt te leren kennen, los van hun keukenvaardigheden
  • Geef duidelijke en constructieve feedback
  • Investeren in je team is investeren in je bedrijf

Gratis cursussen voor horecaleiding: volg onze leiderschapstraining

2.	Zorg ervoor dat het team zich gewaardeerd voelt

2. Zorg ervoor dat het team zich gewaardeerd voelt

In deze branche zijn we vele uren aan het werk. Het maakt dan ook een groot verschil als je ergens werkt waar je je gewaardeerd en gerespecteerd voelt. Laat je personeel zien dat ze belangrijk voor je zijn. Dat betaalt zich uit qua loyaliteit en hoe lang ze voor je blijven werken. Hier zijn enkele tips hoe je een goede restaurantmanager kunt zijn:

  • Bied vrije tijd
  • Ontwikkel vaardigheden voor het leven
  • Bied kansen om te leren
  • Probeer iets onconventioneels, zoals winstdeling

Lees meer over hoe je ervoor zorgt dat je personeel zich gewaardeerd voelt

3. Bied mogelijkheden voor ontwikkeling

3. Bied mogelijkheden voor ontwikkeling

Koester en ontwikkel de talenten en vaardigheden van je personeel. Zo geef als werkgever goed leiding en help je ze bouwen aan een duurzame carrière voor de lange termijn. Je gaat zo ook het toenemende tekort aan gekwalificeerd horecapersoneel te lijf. Kok Jodi-Ann Palmer en andere #FairKitchens-koks vertellen hoe zij ontwikkeling aanmoedigen: 

  • Neem iemand aan om zijn of haar instelling, train hem of haar in vaardigheden
  • Stimuleer leren door te doen
  • Moedig personeel aan om vragen te stellen 
  • Beschouw mentorschap als tweerichtingsverkeer
  • Sta stil bij prestaties
  • Focus ook op je eigen persoonlijke groei

Lees meer over ontwikkeling van personeel

4. Goede maaltijden laten waardering zien

4. Goede maaltijden laten waardering zien

Chris Galvin, chef-kok en eigenaar van Galvin Restaurants in Londen, praat over de waarde van gezamenlijk eten met het personeel:

“We lunchen en dineren samen. We kletsen dan over van alles en leren elkaar beter kennen. 

Voorzie je personeel van een smakelijke voedzame maaltijd en laat zo zien dat je om ze geeft.  Een voedzame maaltijd hoeft niet duur te zijn. Veel van onze producten, zoals wereldkeukens, kant-en-klare soepen, zijn smaakvol en voedzaam tegen een betaalbare prijs.  Bied personeel de gelegenheid om gerechten uit hun cultuur of kindertijd voor elkaar te bereiden. Dat smeedt tijdens de maaltijden ook een band tussen de teamleden.

 

“We hebben een dagelijkse culinaire trainingskalender – het team leert elke dag wel iets nieuws. We houden ook leuke wedstrijdjes waaraan iedereen, van vaatwasser tot kok, meedoet. Ieder krijgt een ‘mystery’-mand om een maaltijd van te bereiden. Halverwege doen we er nog een verrassingsingrediënt bij om te gebruiken. Dit komt de creativiteit en samenwerking ten goede – en houdt iedereen scherp!” 

Joe Tripodi, Director of Food and Beverage, Buck Hill Falls

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu