Menu
Punten

Goed geschoold restaurantpersoneel helpt je geld te besparen door voedselverspilling te voorkomen, apparatuur en servies met zorg te behandelen en een verscheidenheid aan rollen te vervullen, tot bijverkoop aan gasten toe. 
1.	Bied je restaurantpersoneel training

1. Bied je restaurantpersoneel training

Leg het wat en hoe uit. Dan weet het personeel wat je van ze verwacht en waarom dat belangrijk is. Begrijpen ze het waarom, dan gaan ze ook het nut van kostenbesparing inzien en werken ze daar doorgaans zelf hard aan mee.

Ons personeelsscholingsprogramma van UFS Academy biedt gratis basistraining voor restaurantpersoneel. In korte video's komen alle zaken aan bod die keukenmedewerkers behoren te weten om efficiënt te werken: van voedselveiligheid en ingrediëntenbeheer tot technieken en klassieke gerechten … helemaal gratis. Vertel je personeel hierover en laat ze er vandaag mee beginnen.

Bekijk ons personeelsscholingsprogramma

2.	Creëer een teamgevoel

2. Creëer een teamgevoel

Personeel met respect voor het management werkt productiever en efficiënter. Leidinggeven in een restaurant gebeurt door zelf het goede voorbeeld te geven, goed werk te erkennen en een omgeving te bevorderen waarin het personeel zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt.

Leer meer over leidinggeven in een restaurant via de 5 kenmerken van effectieve TEAMS van de #FairKitchens-beweging

3.	Verminder afval in restaurants door personeel bewust te maken

3. Verminder afval in restaurants door personeel bewust te maken

Verminder voedselverspilling in restaurants door de kosten van belangrijke ingrediënten die bij het bewaren of voorbereiden vaak verspild worden in beeld te brengen. Dat geldt ook voor kapotte apparatuur of gebroken servies. Wijs het personeel op diverse strategische plekken in de keuken met labels op deze kosten. 

Onze toolkit voor kostenverlaging bevat posters die het personeel bewust maken om voedselverspilling tegen te gaan en zo kosten te besparen

Download toolkit 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu