Menu
Punten

Hier is advies van #FairKitchens-koks:
1.	Ideeën voor gezonde werkroosters van restaurantpersoneel

1. Ideeën voor gezonde werkroosters van restaurantpersoneel

Drie chef-koks vertellen hoe zij de werkroosters van restaurantpersoneel aanpakken:

  • Stel werkroosters van vier dagen op
  • Opeenvolgende vrije dagen 
  • Werk productief, niet langer – houd een werkweek van 32-36 uur aan als het restaurant niet druk is 

Lees meer van #FairKitchens-chefs

2.	Hoe redelijke werkuren eruitzien

2. Hoe redelijke werkuren eruitzien

“Je bent slechts zo sterk als je meest overwerkte persoon.” 

Kok Oron Franco en vijf andere #FairKitchens-koks leggen samen met Dr. Jen Sumner, klinisch psycholoog en universitair docent, de overstap naar redelijke werkuren uit.

Start de gratis leiderschapstraining

3. Chef-kok van Hawksmoor vertelt over hun aanpak van restaurantshifts

3. Chef-kok van Hawksmoor vertelt over hun aanpak van restaurantshifts

Chef-kok Phillip Branch en zijn personeel dragen inzichten aan over gezonde werkroosters voor restaurantpersoneel en hoe ze voor betere werkuren zorgen.

Leer meer van chef Philip Branch

4. Problemen met behulp van software aanpakken

4. Problemen met behulp van software aanpakken

Software voor personeelsbeheer vergemakkelijkt het beheren van horecashifts:

  • Personeel kan hun werk en, ook belangrijk, hun vrije tijd eenvoudig beheren
  • Managers krijgen een handig overzicht, waardoor werkroosters voorspelbaar worden
  • Tekstberichtjes, telefoontjes, e-mails etc. van managers zijn niet meer nodig. 

“We weten allemaal dat in restaurants lange dagen worden gemaakt en de marges laag zijn. Maar dat betekent niet dat iedereen vijf dagen in de week moet werken. Bied managers en ander personeel op de loonlijst een werkrooster van vier dagen. Ze maken dan nog steeds lange dagen, maar hebben ook een lange herstelperiode. Mensen functioneren doorgaans beter als ze de gelegenheid krijgen meer rust te nemen.” 

Lauren Feldman
mede-eigenaar, Valley Bar + Bottle

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu