Menu
Punten

“Alles vanaf het moment van ontvangst tot afgifte aan de keukens moet worden bijgehouden, geregistreerd en vastgelegd. 

Bedenk dat voedsel op een plank geld op een plank is!”

Chef-kok Richard Green 
Regionale chef-kok, Compass Group VAE 

Gebruik deze verzameling trainingsvideo's van UFS Academy, gemaakt in samenwerking met de  internationale culinaire school ICCA, om je personeel bij te scholen: Kostenbeheer, inkoop en voorraadbeheer

6 video's, 30 minuten

Kopieer en stuur deze link om de video's met je team te delen

Behandelde onderwerpen:

Keukenmanagement

Keukenmanagement

Het belang van het proces en procedures in de keuken, waarom inkoop, voorraadbeheer en voedselveiligheid zo belangrijk zijn voor het succes van een keuken en welke rol ze hebben in het afvalbeheer. 

Bekijk nu

Ingrediënten effectief beheren

Ingrediënten effectief beheren

Een slim menu ontwerpen is een van de beste manieren om winst te maximaliseren. Maar de voordelen van een slim menu gaan verder dan alleen de winstmarges. Bekijk deze video om meer te leren over de voordelen van effectief ingrediëntenbeheer. 

Bekijk nu

Kosteneffectief ingrediënten gebruiken

Kosteneffectief ingrediënten gebruiken

Zodra er een menu is samengesteld, kun je nog een aantal dingen doen om optimaal van ieder ingrediënt te profiteren. Hoe minder afval er uit een keuken komt, hoe meer er bespaard kan worden op de kosten! In deze video leren we je hoe je dit in de praktijk brengt. 

Bekijk nu

 

Ontvangst en opslag van producten

Ontvangst en opslag van producten

In deze video leggen we het belang van de procedures uit die nodig zijn voor het beheer van product ontvangst en -opslag, gaan we in op de richtlijnen voor voedselveiligheid ter voorkoming van bederf en vertellen we waarom we FIFO gebruiken. 

Bekijk nu

Leveringen ontvangen

Leveringen ontvangen

Deze video gaat over de omgang met leveranciers, hoe je de risico's van producten bij levering bepaalt en hoe je ervoor zorgt dat ze aan de afgesproken eisen voldoen. 

Bekijk nu

Opslag, voedselveiligheid en FIFO – First in, First out

Opslag, voedselveiligheid en FIFO – First in, First out

Als je de FIFO-methode gebruikt, plaats je de meest verse producten altijd achter de oude. De producten die het eerst over datum zijn of bederven (die het eerst zijn binnengekomen) staan altijd vooraan. Zo pak je altijd een product waarvan de houdbaarheidsdatum het eerst verstrijkt.  Als je dit systeem niet volgt, gebruik je misschien verse producten die dezelfde dag zijn aangekomen, terwijl je de voorraad van gisteren laat bederven.  

Bekijk nu 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu