Menu
Punten

Het wildseizoen is begonnen, dus je creativiteit wordt weer volop geprikkeld met mooie ingrediënten en inspirerende gerechten. Ook je gasten hebben uitgekeken naar het moment waarop ze weer kunnen genieten van fazant, wild zwijn, hert en konijn. Zij hebben hoge verwachtingen van authentieke seizoensgebonden gerechten. Rijk in smaak en met lokale producten.

Het liefst kook je zelf vanuit de basis, maar de tijd voor een uitgebreide mise-en-place ontbreekt nogal eens. Pas je najaar aan op de nieuwe realiteit en maak dit wildseizoen gebruik van slimme culinaire oplossingen, zonder concessies te doen op smaak of kwaliteit.

Zo win jij tijd met je wildgerechten: 

1. Gebruik hoogwaardige fonds & demi-glace

1. Gebruik hoogwaardige fonds & demi-glace

(die je niet zelf bereidt) 

De bereidingstijd van je marinade, saus of jus daalt van enkele uren naar enkele minuten als je gebruikmaakt van een hoogwaardige fond of demi-glace van Knorr Professional als basis.

Die fonds worden ambachtelijk bereid volgens de klassieke receptuur. Zo worden er voor 1 liter Demi-Glace ongeveer 900 gram rundvlees en runderbotten gebruikt. Daarmee behouden je wildgerechten hun pure smaak, en behoud jij alle ruimte om je eigen signatuur toe te voegen.

Nog meer tijd besparen? Kook de Demi-Glace dan niet helemaal in, maar bind hem al eerder af met roux of maizena. 

2. Bereid grote hoeveelheden saus in één keer 

2. Bereid grote hoeveelheden saus in één keer 

Je kunt haast alle sauzen invriezen voor een later moment. Bereid je populaire wildsauzen dus in grote hoeveelheid voor aan de start van het seizoen.

Je kunt ze vervolgens in kleinere porties invriezen, bijvoorbeeld voor één gerecht of één service.

Denk eraan dat je de sauzen snel terugkoelt en invriest zodat je HACCP werkt. Als je de saus weer ontdooit en opwarmt is het juist belangrijk niet te snel te werk te gaan.  

Pro-tip: soms verliezen sauzen een beetje van hun binding als ze ingevroren zijn geweest en dreigen ze te schiften bij het opwarmen. Als je op dat moment de saus bewerkt met de staafmixer, kun je dat proces vaak nog herstellen en blijft je saus tijdens het verhitten stabiel. 

3. Geef ingekochte jus of saus je eigen signatuur

3. Geef ingekochte jus of saus je eigen signatuur

Serieus tijd besparen? Kies dan voor jus en sauzen van Knorr Professional die je kant-en-klaar toepast of personaliseert met een creatieve twist.

Deze vertrouwde jus en sauzen zijn hoog op smaak en bereid met kwalitatieve ingrediënten.

Door wat mosterdfruit toe te voegen aan gereduceerde Knorr Professional Gebonden Kalfsjus creëer je razendsnel een originele saus voor bij wildzwijnfilet. Zo simpel kan het zijn! 

4. Gebruik vaker dezelfde saus

4. Gebruik vaker dezelfde saus

Als je een saus voor meer gerechten inzet, is je mise-en-place stukken sneller klaar. Probeer dus om multifunctionele wildsauzen te gebruiken die bij meerdere bereidingen en gerechten terugkeren.

Met deze wildsaus royale zit je altijd goed, maar ook een klassieke bruine pepersaus valt altijd in de smaak.

Die pepersaus is bovendien erg vlot te bereiden. Knoflookpuree, Peperpuree, en Authentieke Demi-Glace van Knorr Professional in de pan met vieux en room, aan de kook brengen en klaar!

5. Een beetje hulp voor veel smaakdiepgang

5. Een beetje hulp voor veel smaakdiepgang

Het meeste werk zit stiekem in het op smaak brengen van je gerecht.

Een saus of stoof van ‘lekker’ naar ‘perfect’ krijgen is het lastigst.

Liquid Concentrates smaakmakers van Knorr Professional helpen je om snel de volle smaakpotentie naar boven te halen. De uitgesproken smaak van wild vlees vraagt in het bijzonder om rijke sauzen, dus daar komen deze smaakmakers extra goed van pas. 

Liquid Concentrate geeft direct smaak en is gemakkelijk toepasbaar – warm én koud – omdat het vloeibaar is. Zo krijgt saus voor hertenschouder eenvoudig veel diepgang met Liquid Concentrate Rund.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu