Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Je gasten eten over het algemeen uitgebreider tijdens Pasen en zullen suggesties voor lichtere lentegerechten weten te waarderen. Vegetarische variaties zijn dan een aantrekkelijke optie. Hierbij 3 suggesties om jouw gasten eens te verrassen en een eitje anders te presenteren met Pasen:

1. Cloud eggs. Eitje genesteld in een hartige meringuewolk.

- eieren, met gescheiden dooiers en eiwitten
- vegetarische Parmezaanse kaas

Klop het eiwit op tot een luchtige massa en voeg er een beetje vegetarische Parmezaanse kaas aan toe. Leg een hoopje van het mengsel op bakpapier en maak er een kuiltje in. Bak het geheel drie tot vier minuten op 220 graden. Haal de meringues uit de oven en leg in elk kuiltje een eidooier. Zet nogmaals twee tot drie minuten in de oven zodat de dooier nog zacht blijft. Serveer naast een kleurrijke salade, asperges in het seizoen en zuurdesem toast.

2. Ei brûlée. Zoet en hartig tegelijk, met een krakend suikerlaagje. 

Kook de eieren voor 5,5 minuut, pel ze daarna en snijd ze door. Bestrooi de helften met zout en daarna suiker. Karameliseer het laagje suiker met een gasbrander. Het bruine suikerlaagje trakteert je gasten op hetzelfde krak!-geluid als bij crème brûlée.

2 X gepekelde eidooier. Deels vloeibaar en stevig om te raspen.

Chef en cateraar Katrien legt graag een gepekelde eidooier op haar vegetarische schotel steak tartare van tomaat. Benieuwd naar het recept? Klik hier!

Katrien: “Een gepekelde eidooier ziet er lekker uit, donkergeel zoals een half gedroogde abrikoos. Daarbij vind ik het handig dat gepekelde eidooiers goed vooraf te maken zijn en klaar zijn voor gebruik in de mise-en-place. Ik krijg er altijd heel goede reacties op van de gasten. De deels vloeibare dooiers zijn heerlijk romig op bijvoorbeeld bruschetta, risotto, steak tartare van tomaat. De meer ingedroogde eidooiers die stevig genoeg zijn om te raspen, gebruik ik graag op pastaschotels. De rasp kun je vergelijken met een soort voordelige bottarga.”