Menu
Punten

Nu op de kaart: De beste vis voor het eerste kwartaal

“Consumeer met goed fatsoen, alleen uit het juiste seizoen.” Dat is dé tip die Jakob Doorn, visspecialist bij Versvishandel Jan van As, iedere restaurateur, chef én consument geeft. "Je bent een dief van je eigen portemonnee als je niet het seizoen volgt. Een duurzaam gevangen vis in het juiste seizoen geeft de beste smaak, de hoogste kwaliteit én een goede marge." Deze vier vissoorten zijn nu op hun best. 

Coquilles 

Op hun best in de koude maanden, als de r in de maand zit. Wil je controleren of een coquille vers is? Klop dan even lichtjes op het vlees in de schelp. Als het dier daarna een beetje opbolt, dan weet je zeker dat deze supervers is. 

Skrei

Kort verkrijgbaar in de eerste maanden van het jaar, juist op het moment dat andere kabeljauwsoorten minder goed zijn. Skrei - afkomstig van de Lofoten - is een echte delicatesse en altijd te herkennen aan het speciale label.  

IJslandse zalm

Deze zalm wordt duurzaam gekweekt, met minimaal gebruik van antibiotica. Kijk om de versheid van vis te bepalen altijd goed naar de ogen, de huid, de stevigheid en de kieuwen.  

Inktvis

Ook inktvis is in de eerste maanden van het jaar volop verkrijgbaar. Controleer de versheid door voorzichtig een stuk van het velletje van de tube weg te krabben. Als de huid eronder mooi helderwit is, dan is je inktvis lekker vers.

 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu