Menu
Punten

Vis is populairder dan ooit in de horeca. Daarmee verovert de vis een steeds prominentere plek op de menukaart. Eric van As, commercieel directeur bij Versvishandel Jan van As, zit met zijn neus bovenop de trends. Hij beschrijft drie belangrijke vistrends voor de horeca in 2017.

  1. Kop tot staart: Volgend op de no waste trend, worden steeds vaker alle onderdelen van de vis gebruikt. “Chefs niet alleen de filetjes, maar ook de keel, de wangen en de buik van de vis. Van de kop en de graten trekt men bouillon en van de ingewanden wordt vissaus gemaakt."
  2. Zeewieren en zeegroenten: "Het gebruik van zeewier en zeegroenten gaat dit jaar écht groeien. Het zijn prachtige producten qua smaak, kleur en structuur. En de resultaten zijn soms zeer verrassend."
  3. Kwaliteit van het visaanbod: "We zien een positieve ontwikkeling in de kwaliteit van het visaanbod binnen foodservice. Er zijn steeds meer restaurants en formules waar vis een hoofdrol speelt op het menu. Die trend zet zeker door."

 

 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu