Menu
Punten

Bij Unilever Food Solutions geloven we dat duurzaam leven de enige manier is om te groeien op de lange termijn. We ontwikkelen nieuwe manieren van werken die zorgen voor groei van zowel ons bedrijf als van lokale gemeenschappen.

Om een duurzame toekomst mogelijk te maken is verandering op grote schaal nodig. Daarom vormen we partnerships met overheden, maatschappelijke organisaties en anderen in onze bedrijfstak, als voorbeeld van de verandering die we willen zien. Samen met onze chefs willen we de gasten goede kwaliteit bieden.

Bekijk in onderstaande video de Unilever Global visie op het gebied van Duurzaamheid.

Sustainability

Bij Unilever Food Solutions helpen we chef-koks wereldwijd met het bereiden van smakelijke, voedzame maaltijden, zodat hun gasten blijven terugkomen. Duurzaamheid is daar een belangrijk onderdeel van. Wij denken dan ook graag mee met chef-koks over de menukaart, bereidingswijze en organisatie van de keuken. Zodat we samen de smaakmakers van een duurzame toekomst kunnen zijn.

Wij hebben vier aandachtsgebieden uitgekozen om actief een bijdrage te leveren aan mens en milieu:

1. Gezonder eten

Wereldwijd 200 miljoen maaltijden per dag evenwichtiger, smakelijker én gezonder maken. Dat is ons doel. Met ons ‘Verleidelijk Lekker’-programma inspireren we chefs met recepten en gaan we met hen in gesprek over deze onderwerpen.

2. Meer voedselveiligheid

We helpen chefs de voedselveiligheid in hun keukens te verbeteren. Onze Food Safety Service zet zich in voor meer kennis over voedselveiligheid en helpt chefs met vragen op dit gebied.

3. Minder voedselverspilling

Wij ondersteunen chefs om de keuken efficiënter te organiseren. Dat betekent een flinke besparing en minder afvalstromen. Via onze Waste Service helpen we chefs om meer inzicht te krijgen in hun afvalstromen. Ook bieden we tools om de hoeveelheid voedselafval te verlagen.

4. Duurzame bronnen en verpakkingen

Ons doel is om 100% van onze landbouwgrondstoffen te betrekken uit duurzame landbouw. Hiermee dragen we bij aan een van de hoofddoelen uit het Sustainable Living Plan om tegen 2030 de milieuvoetafdruk van de productie en het gebruik van onze producten te halveren.

Ook zullen we in 2025 alleen nog maar plastic verpakkingen gebruiken die volledig herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zijn. Daarnaast willen we in 2025 het gehalte van gerecycled plastic in verpakkingen verhogen naar ten minste 50% en meer plastic inzamelen en verwerken dan we verkopen.

 

Externe erkenning

Wij werken hard om onze ambitieuze duurzaamheidsdoelen te realiseren. Om die reden zijn we trots dat onze inspanningen ook extern worden erkend. In 2018 behaalden we voor de 16e keer de nummer 1 positie op de Dow Jones Sustainability Index. Deze index is een wereldwijd erkende, onafhankelijke benchmark waarbij prestaties van vooraanstaande bedrijven worden beoordeeld op basis van relevante economische, maatschappelijke en milieucriteria. 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu