Menu
Punten

Een beetje besparen levert een boel op

Je kosten zijn nog altijd hoog en het einde van het personeelstekort is nog niet in zicht. Als chef zul je deze herfst dus kritisch naar je gerechten moeten kijken om de marges op peil te houden.

Met deze 6 tips pak je een mooie marge op je soepen dit najaar!

Tip 1: Ga voor eenvoud en consistentie

Tip 1: Ga voor eenvoud en consistentie

Slimme keuzes in je mise-en-place kunnen kostbare manuren in de keuken besparen.

Vaak kost het ongezien toch nog een hoop tijd om soep helemaal zelf te bereiden. 

Het is namelijk niet eenvoudig om elke keer exact dezelfde groentebouillon te maken, zeker niet met het groeiende personeelstekort in de keuken.

Met een kant-en-klare bouillon of kwalitatieve poedersoep ben je bovendien verzekerd van een constante kwaliteit, zonder in te leveren op smaak. De tijd die je bespaart, kun je besteden aan de garnering van je gerechten.

De courgette-komkommersoep met citroen en oregano is vanuit iedere basis te bereiden. Zo is er voor iedere chef en keukenproces een oplossing en bepaal je zelf wat voor signatuur je geeft aan jouw soep.

  1. Recept op basis van groentebouillon
  2. Recept op basis van witte basissoep
  3. Recept op basis van soeppoeder
Tip 2: Bied soep breed aan op je kaart

Tip 2: Bied soep breed aan op je kaart

Het loont om je soep op meerdere plekken op het menu te laten terugkomen.

Hoe minder ingrediënten je hoeft te gebruiken, hoe preciezer je kunt inkopen. Dat zorgt voor minder waste en minder handelingen, waardoor je onder de streep meer verdient.

Gelukkig is soep weer helemaal terug, ook onder de jongere generatie! Zij zijn dol op wereldse maaltijdsoepen en soep is bovendien een betaalbare optie tijdens de lunch.

Serveer je soep dus gerust op elk moment van de dag, van lunch tot borrel en van amuse tot maaltijdsoep.

De Knorr Professional Thaise Rode Currysoep kan prima meerdere keren op je kaart voorbijkomen: als amuse in een klein glaasje met schuim op een wereldse borrelplank en als maaltijdsoep met noedels.

Tip 3: Maak je soep extra decadent

Tip 3: Maak je soep extra decadent

Soep was altijd al een goede margemaker van de menukaart. Maar wil je de marge naar een nóg hoger niveau tillen? Geef je soep dan een luxe make-over!

Denk aan de toevoeging van mosselen in de schelp en zalmeitjes aan een Javaanse kerriesoep.

Met een soep die net even anders wordt bereid of gepresenteerd, overtref je de verwachtingen van je gasten en kan je een hogere verkoopprijs vragen. 

Tip 4: Bied garnituren aan tegen een meerprijs

Tip 4: Bied garnituren aan tegen een meerprijs

De jonge generatie horecagasten is dol op het personaliseren van hun maaltijden, zodat deze volledig bij hun individuele smaak past. Geef daarom suggesties voor extra garnituren bij je (maaltijd)soepen.

Zeker voor ​​​​Aziatische soepen zijn er veel opties! Denk aan een soja-eitje, ingelegde rettich, buikspek of kimchi.

Bij traditionele soepen kun je tegen een meerprijs van 3 euro gerookte zalm, garnalen, burrata of gehaktballetjes aanbieden.

Tip 5: Ga voor soepen rondom je lunchmoment

Tip 5: Ga voor soepen rondom je lunchmoment

Het lunchmoment wordt steeds groter in de Nederlandse horeca.

Deze verschuiving is ingezet tijdens corona en krijgt nu een extra zetje door de prijsstijgingen, die zorgen ervoor dat gasten vaker kiezen voor de lunch in plaats van een diner.

Haal het meeste uit je lunchmoment door kritisch naar je kaart te kijken.

Je maakt meer marge op een warme lunch – zoals een maaltijdsoep of 12-uurtje – dan op een broodje of salade.

Het klassieke 12-uurtje tover je eenvoudig om tot een luxere variant, denk aan champignonsoep, gevulde tomaat met garnalen en een caesarwrap.

Tip 6: Koop slim in

Tip 6: Koop slim in

Koop je veel bouillon of soep op poederbasis bij de grossier? Kies dan altijd voor de grootst mogelijke verpakking, want die is per liter opbrengst voordeliger.

Het loont daarnaast om aanbiedingen in de gaten te houden voordat je een nieuwe voorraad inslaat. Je moet deze dan natuurlijk wel voor het verstrijken van de houdbaarheidsdatum kunnen opmaken. 

Heb je een winterse erwtensoep of uiensoep op je kaart staan? Kies voor de voordeelverpakking om de meeste marge te behalen.

Met een voordeelverpakking van Knorr Professional bespaar je gemiddeld 20% op je inkoopprijs ten opzichte van de standaardbus. Dat tikt aan!

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu