Menu
Punten
Tradities moderniseren

Tradities moderniseren

Bijna alle ingrediënten zijn het hele jaar door te kopen, behalve wild. Wildgerechten blijven dus speciaal. Naast dat het speciaal is, zit het ook vol tradities zoals ook tijdens de feestdagen die erna volgen. Het creëren van mooie, smaakvolle wildgerechten blijft dan ook elk jaar weer een feestje. Maar, hoe serveer je deze traditionele gerechten in een moderner jasje? 

Gezien wild steviger en meer uitgesproken is van smaak dan regulier vlees heeft het een krachtige saus nodig, die daarnaast niet ook heel zwaar valt. Het kan een uitdaging zijn om deze gerechten te moderniseren, bijvoorbeeld door gerechten af te maken met wat lichtere sauzen. Maak gebruik van kwalitatieve basisfonds, -jus en -sauzen, zodat je ruimte overhoudt om je eigen signatuur aan het gerecht te geven.

Bekijk hier hoe bijvoorbeeld mosterdfruit een saus kan verrijken. Op welke manier maak jij de perfecte, moderne saus? 

Balans in je gerecht

Balans in je gerecht

Ook in het wildseizoen gaan groenten steeds meer een hoofdrol spelen, denk aan aardse groenten zoals winterpenen, pastinaak, knolselderij, knolraap, spruiten en pompoen. Zorg ervoor dat je gerechten in evenwicht zijn; dat de componenten in het gerecht elkaar aanvullen. 

Probeer tevens tijd te besparen waar je kan. Zo kan je bij deze hertenfilet met geroosterde kool, aardappelwafels en olijvenjus de kool en aardappelwafels in de mise en place al klaarzetten. Deze hoef je dan alleen nog maar te regenereren.

Kies je basis

Kies je basis

Helaas is het met minder krachten in de keuken niet altijd haalbaar om alles zelf te maken. Maak voor jezelf de afweging waar je tijd in wilt stoppen en wat je zelf wilt maken, en waar je met behulp van kwalitatieve basisingrediënten tijd kan besparen. 

Kies bij een gerecht bijvoorbeeeld om een kant en klare fond als basis voor de saus te gebruiken. Door deze te verrijken met sjalotten, olijven en een tapenade wordt er toch een eigen, moderne twist aan gegeven. Zie hier hoe dat mooi aansluit bij een heerlijke eendenborst risotto.

Vergeet niet hier te kijken voor nog meer seizoensinspiratie!

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu