Menu
Punten
+

Hert

  • hertenfilet
  • zout en peper
  • geklaarde boter

Chinese kool

  • chinese kool 3 st
  • olijfolie
  • zout en peper

Saus

  • hertenfilet 1 kg
  • geklaarde boter
  • sjalotten 2 st
  • taggiasche olijven 100 g
  • rode wijn 3 dl
  • tapanade 100 g
  • olijfolie 0.5 dl
  1. Hert

    Kruid de filet van hert met zout en peper en bak deze mooi rosé in de boter. Snijd de hertfilet.
  2. Chinese kool

    Halveer de kolen in de lengte met een mes. Leg ze op de snijkant op een teflon bakplaat. Rooster ze gedurende ca. 40 minuten op 200ºC en zet de ven van de oven laag. Haal de geroosterde kool uit de oven, draai ze om en besprenkel met de balsamico vinaigrette. Halveer ze nogmaals.
  3. Saus

    Snijd de sjalotten en de olijven fijn en zet ze aan in wat olijfolie. Blus af met de rode wijn en voeg daarna de tapenade, fond en de glace toe. Laat het geheel ca. 15 minuten rustig trekken. Voeg de olijfolie toe en passeer de saus.
  4. Opmaak

    Verdeel de koolover de borden samen met de hertfilet. Serveer met de olijvenjus en de aardappelwafels.