Menu
Punten

Waar vind je cepes?

Cepes worden niet gekweekt en groeien dus alleen in de vrije natuur. Dit maak het lastig om deze paddenstoel te verkrijgen. Cepes groeien van juli tot en met november in Nederlandse bossen, maar deze mag je niet zomaar zoeken en meenemen. Pluk alleen in gebieden waar je mag komen en oriënteer je vooraf bij de terreinbeheerder (gemeente, natuurorganisatie, etc). Waar vind je cepes wanneer je niet wil wildplukken? Je kunt verse cepes kopen op de markt of in een groentespeciaalzaak. Gedroogde cepes vind je in de supermarkt. 

Waar vind je cepes, eekhoorntjesbrood, bos, vers, chef

Wat kun je met cepes?

Zoals meeste paddenstoelen kun je in de keuken met cepes diverse kanten op. Je kunt cepes bakken en hiermee een nootachtige smaak toevoegen aan gerechten als risotto of varkenshaas. Bij rundvlees is een cepes saus of cepes jus een mooie toevoeging die de smaken van het vlees ondersteunt. Verder bestaat er ook cepes poeder wat ideaal te gebruiken is bij het maken van soepen.

Tip: cepes blijven niet lang vers. De paddenstoel enkele dagen houdbaar in de koelkast. Zorg dus dat je de cepes snel verwerkt in je mise en place of geregeld verse geleverd krijgt. Bekijk hier bijvoorbeeld een lekker recept voor bouillon van cepes.

wat zijn cepes, cepes, eekhoorntjesbrood, paddestoelenbouillon
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu