Menu
Punten
1. Verminder verspilling

1. Verminder verspilling

Zorg dat je de ingrediënten die je voor de lunchkaart gebruikt ook tijdens het diner terug laat komen. Wat over blijft van de lunch wordt dan alsnog gebruikt voor het diner, in plaats van dat het weggegooit wordt. Dit vermindert verspilling en zorgt dus voor een hogere marge. 

2. Reserveringen

2. Reserveringen

Werk met reserveringen in shifts. Zo kan je het toestromen van de gasten beter reguleren en ook meer omzet draaien. Ook weet je dan wat je die avond kan verwachten en daar rekening meehouden op het gebied van inkopen en personeel. 

3. Efficiëntie

3. Efficiëntie

Zoek manieren waardoor je efficiënter kan werken in de keuken en op de vloer, waardoor je meer couverts kan draaien en meer marge kan maken. Lees daar hier meer over.

4. Slimme producten

4. Slimme producten

Bespaar op personeelskosten door gebruik te maken van convenience producten, waardoor je minder tijd kwijt bent aan de mise en place. Zorg er daarnaast voor dat wat je wel kan voorbereiden dan ook helemaal strak staat in de mise en place. Zo zijn de gerechten sneller klaar en kan je ook meer marge maken. 

5. Strategische menukaart

5. Strategische menukaart

Richt je menukaart strategisch in, zo worden gerechten die boven- of onderaan de kaart staan vaker gelezen en verkocht. Zet op die plekken dan ook de gerechten met de meeste marge, zodat die meer verkocht worden. Lees hier meer over rendabele menu's. 

Download de receptengids!

Download de receptengids!

In deze download hebben we een selectie gemaakt van vijf van de beste hardlopers, die niet op jouw menukaart mogen ontbreken. Daarnaast hebben we de recepten voorzien van tips om meer marge te maken op je gerecht.

Download de recepten
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu