Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Soep Inspiratie nodig? Klik hier!

Geen recept, geen regels, geen gebruiksaanwijzing. Wel creativiteit, smaak en verrassen. Het is aan jou. Zet jij soep weer op de kaart? Bekijk nu onze nieuwe Soup Rebels film en wordt geïnspireerd! Soep is helemaal on trend dus pak jij de uitdaging op?

Soep presenteren? Denk buiten de kom.

Soep kun je natuurlijk in een kom presenteren, maar daarvan gaan je gasten niet op het puntje van hun stoel zitten. Laat staan er foto’s van maken. Denk dus eens buiten de kom en geef je soep de aandacht die het verdient. Deze tips zorgen vast en zeker voor een Instagram worthy presentatie.

7 presentatietips voor soep:

 • Serveer je soep als cocktail of shot.
  Steek je oude, vertrouwde tomatensoep in een nieuw jasje en maak deze coole Bloody Mary soep. Cool ja, want deze soep kun je zowel koud als warm serveren.
 • Laat ingrediënten terugkomen in je presentatie.
  Serveer je pompoensoep eens in een uitgeholde pompoen. Of schenk een currysoep in een kokosnoot. Ziet er niet alleen leuk uit, je gebruikt je producten ook nog eens van top tot teen.
 • Combineer soep met iets anders.
  Geef een sandwich of salade bij je soep. Door soep te combineren met iets anders, creëer je een luxer aanbod met een toevoeging die in kostprijs laag is en weinig keukeninspanning vergt.
 • Top af met toppings.
  Maak je soep af met toppings die contrasteren wat betreft smaak, kleur en textuur. In dit artikel hebben we onalledaagse toppings op een rijtje gezet die jouw soep onalledaags goed maken.
 • Maak zin met zinnen.
  Presenteer je soep óók op de kaart als een aantrekkelijke optie. Je gasten krijgen meer zin van een omschrijving als ‘tomatensoep met lamsballetjes, paprika en gezouten citroen’ dan slechts ‘tomatensoep.’
 • Schenk je soep uit aan tafel.
  Geef eens een showtje aan tafel door soep voor de neus van je gasten uit te schenken. Het geeft je gasten niet alleen meer beleving, andere gasten zien je soep ook meteen. En soep zien, doet soep eten.
 • Geef je presentatie een streetfood look en feel.
  Schuif je menukaart onder een klembord, bestempel koffiebekers met je logo en serveer huisgemaakte sauzen in Amerikaanse spuitflessen. Benieuwd naar alle tips om je gerechten ‘straat’ te maken? Bekijk ze hier.