Menu
Punten

Ingrediënten

+

Mayonaise

  • Thaise basilicum 2.0 bos
  • eidooiers 90.0 g
  • franse mosterd 50.0 g
  • arachideolie 1.0 l
  • mirin
  • limoenen 2.0 st

Dit recept is het resultaat van een unieke samenwerking met chefs. De recepten zijn gebundeld onder de naam M.E.P. oftewel “Mise en Place”. Recepten door chefs voor chefs. Bekijk hier ook de mayonaise van zwarte olijven.

...

Bereiding

  1. Mayonaise

    Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
    Blancheer de basilicumbladen.
    Koel ze af in ijswater om ze mooi groen te houden.
    Mix de eidooiers en de mosterd tot een gladde massa.
    Monteer al mixend met olie tot een gladde mayonaise.
    Mix de basilicumbladen met de mayonaise.
    Werk af met mirin en limoen voor een zoetzure toets.

    Serveertip:
    Lekker om te serveren bij zalm, kip en tonijn
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu