Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Taboule

  • water 5.0 dl
  • olijfolie extra vergine 0.5 dl

Zoetzuur

  • rijstazijn 1.5 dl
  • suiker 100.0 g
  • rode uien 2.0 st

Garnituur

  • zoetzure rode uien 50.0 g
  • granaatappelpitten 50.0 g
  • Komkommer, ontpit, in blokjes gesneden 50.0 g
  • cherry tomaatjes, gemengde 150.0 g

Opmaak

  • lente-uitjes, fijn gesneden 30.0 g
  • fijne waterkers 1.0 bosje
  1. Taboule

    Meng het koude water met de olie en roer de taboule er door en laat minimaal 1,5 uur koelen.

  2. Zoetzuur

    Maak de uien schoon en snijd ze in reepjes.

    Kook de rijstazijn met de suiker en giet dit kokend op de gesneden rode ui, totdat ze onder staan.

    Koel direct terug.

    (Door de hoge zuurgraad is dit, goed afgedekt in een gesloten bakje in de koelkast lang houdbaar).

  3. Garnituur

    Roer de taboule los en meng de uitgelekte rode ui,granaatappelpitjes , tomaatjes en komkommer erdoor.

    Maak het geheel aan met de vinaigrette en verdeel over de kommetjes.

  4. Opmaak

    Maak de salade af met de lente-uitjes en waterkers.