Geroosterde pompoen salade met gebakken kikkererwten en humus
Het woord vinaigrette is afgeleid van het Franse woord vinaigre en betekent azijn.
Een vinaigrette is een dressing, maar een dressing hoeft niet per definitie een vinaigrette te zijn.

Ingrediënten
Geroosterde pompoen salade met gebakken kikkererwten en humus
Groenten

Garnituur
Opmaak

Groenten
-
kikkererwten uit blik, afgespoeld 600.0 g
-
olijfolie
-
vadouvan 2.0 g
-
flespompoen 1.0 st
-
venkel 2.0 st
-
olijfolie
-
zout en peper
Garnituur
-
sla, little gem 400.0 g
-
cherrytomaatjes 500.0 g
-
humus (kikkererwtenpuree) 300.0 g
-
olijfolie 40.0 g
Opmaak
-
granaatappelpitten 100.0 g
-
Vene cress 1.0 bakje
-
munt 10.0 g
-
sumak 2.0 g
Bereiding
-
Groenten
Spoel de kikkererwten af en laat ze drogen op een doek
Bak de kikkererwten in een klein beetje olijfolie knapperig en kruid ze met vadouvan.
Maak de pompoen en de venkel schoon en snijd ze in gelijkmatige stukken.
Meng ze met de tijm en de olijfolie en kruid ze met zout en peper.
Rooster de groenten gedurende ca. 20 min op 185°C in de oven.
-
Garnituur
Was de little gem en slinger deze droog in een slacentrifuge.
Halveer de tomaatjes en doe de humus in een spuitzakje.
-
Opmaak
Verdeel de little gem over de kommen.
Verdeel de geroosterde groenten samen met de kikkererwten en de tomaatjes over de sla.
Spuit de humus erbij, maak met een lepel een kuiltje en giet hier wat olijfolie in.
Maak de salade af met de granaatappelpitjes, vinaigrette de kruiden en wat sumak.