Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Saus

  • kalfsgehakt 800 g
  • eieren 1 st
  • paneermeel 50 g
  • sjalotten 300 g
  • basilicum gesneden 100 g
  • satékruiden 1 tl
  • zout en peper
  • Westmalle Triple 1 fles
  • tomaten 2 st
  • champignons 250 g
  • boter
  • room 5 dl
  • dragon blaadjes vers 100 g
  • zout en peper
  1. Saus

    Vermeng het gehakt goed met ei, paneermeel, gesnipperde sjalotten, de helft van de fijngesneden basilicum, de satékruiden en zout en peper. Draai gehaktballetjes van de gewenste grootte. Giet de Westmalle en de kalfsfond in een diepe gastronormbak. Doe de balletjes erin. Gaar 15 minuten in de combisteamer. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes, snijd het vruchtvlees klein. Snijd de sjalotten in ringen en de champignons in plakjes. Stoof aan in boter, blus af met het kookvocht van de balletjes. Kook goed in en voeg de room toe. Breng aan de kook en voeg de dragonblaadjes en overgebleven fijngesneden basilicum toe. Kook kort in. Bind met de roux