Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bereiding

  • aa asperges 11.11 st

Flammkuchen

  • fleur de courgette 10.0 st
  • groene asperges 10.0 g
  • krielaardappeltjes, voorgegaard 100.0 g
  • roomkaas 200.0 g
  • flammkuchen, gusto palatino, petit oval (26x18 cm) 10.0 g
  • doperwten 150.0 g
  • peper

Opmaak


Flammkuchen vindt zijn oorsprong in de Duits-Franse grensstreek Elzas. Bakkers die wilden testen of hun hout gestookte oven heet genoeg was om brood te bakken, legden een dunne rol deeg op de bodemplaat van de oven. Afhankelijk van hoe snel de deegrol bruin en krokant werd, bepaalden ze de temperatuur van de oven

...

Bereiding

  1. Bereiding

    • Schil de asperges.
    • Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen.
    • Snijd de asperges schuin in stukjes.
  2. Flammkuchen

    • Haal de bloem van de courgette en snijd deze in grove stukken.
    • Snijd de courgette, groene asperges en de krielaardappeltjes in plakjes.
    • Meng de Hollandaisesaus met de roomkaas.
    • Smeer met behulp van een klein paletmes het roomkaasmengsel gelijkmatig op de flammkuchen.
    • Zorg dat je de rand tot 1 cm niet insmeert met het roomkaasmengsel
    • Verdeel de asperges, courgette, aardappel-plakjes en de doperwten op het roomkaasmengsel
    • Verwarm de combi steamer met een bakplaatje erin voor op 285°C zonder stoom.
    • Bak de flammkuchen op het voorverwarmde bakplaatje in ca. 4 minuten krokant.
  3. Opmaak

    • Haal de flammkuchen uit de oven en besprenkel met wat vinaigrette.
    • Garneer met de korenbloemblaadjes en de paztizz tops en serveer direct.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu