Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Beurre blanc

  • witte wijn 2.5 dl
  • natuur azijn 0.75 dl
  • witte peperkorrels 3 st
  • sjalot 1 st
  • room 5 dl
  • Knorr Professional Bouillon Groenten 0,8 kg 5 g
  • witte miso 2 g
  • Amsoi olie 100 g

Kaascreme

  • Olde Remeker kaas 100 g
  • room 75 g
  • zonnebloemolie 75 g

Uien

  • cevenne ui 5 st
  • boter
  • zout en peper
  • amsoi 1 blad

NObacon

  1. Beurre blanc

    Breng de witte wijn samen met de azijn, gekneusde peper korrels en de sjalotjes aan de kook. Reduceer tot ca. 1 dl in. Breng de room aan de kook en reduceer deze tot de helft in en voeg deze aan de witte wijn reductie toe. Breng op smaak met de geconcentreerde groente bouillon, miso en mierikswortel. Maak de beurre blanc op het laatste moment af met de amsoi olie.
  2. Kaascreme

    Draai de kaas samen met de room op in de thermoblender op 80°C. Voeg de olie langzaam toe.
  3. Uien

    Verpak de uien in aluminiumfolie en ze in de oven gedurende ca.45 minuten op 175C. Laat ze afkoelen. Pel en halveer de uien en bak ze vervolgens nog even kort op de snijkant in wat boter. Kruid ze met zout en peper en haal de rokken los. Snijd het amsoi blad in chiffonade.
  4. NObacon

    Rook de vegetarische bacon kort in een rookoven.
  5. opmaak

    Verdeel de uien over de borden en spuit er wat van de kaas crème in. Verdeel hierop de gerookte nobacon en de amsoi chiffonade Giet de beurre blanc erbij.