Menu
Punten

Ingrediënten

+

Sous vide

  • asperges 30.0 st
  • prei,jonge 10.0 stuks
  • zout
  • suiker
  • limoen 1.0 st
  • citroen 1.0 st

Garnituur

Opmaak

  • bronzen venkel 5.0 tak
  • bloemblaadjes, eetbaar

De Hollandaise saus is van oorsprong een Franse saus. De Fransen dachten echter dat het een Nederlandse vinding was omdat er zoveel boter in verwerkt was. Daarom kreeg de saus de naam Hollandaise.

...

Bereiding

  1. Sous vide

    Schil de asperges en maak de prei schoon.Vacuümmeer de asperges en de prei samen met wat zout, suiker en rasp van limoen en citroen.Doe ze in een vacuümzak en kook ze op 90°C gedurende 35 minuten.Haal de prei en de asperges uit de vacuümzak en snijd ze netjes bij.
  2. Garnituur

    Blancheer ondertussen de korenaar asperges en verwarm de Hollandaise saus.
  3. Opmaak

    Verdeel de asperges, prei samen met de korenaar asperges over de borden.Schep de citrusvinaigrette erover en garneer met bronzen venkel en de bloemblaadjes.Serveer met Hollandaise saus.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu