Menu
Punten

Nieuwe smaakcombinaties creëren, daar draait het koksvak eigenlijk om. Tijd dus om het smaakrepertoire uit te breiden met wat spannende en minder bekende (maar zeer geslaagde!) groentenduo’s.

Match 1: champignons & vanille

Match 1: champignons & vanille

Paddenstoelen hebben veel umami, en nog meer als je ze roostert. Vanille vult die rijke smaak perfect aan en creëert zo een volle, zoete sensatie.

Tip: combineer de 2 ingrediënten in een risotto of een romige saus.

Match 2: rode biet & walnoten

Match 2: rode biet & walnoten

Rode biet is zoet en aards terwijl walnoten een bittere smaak hebben. Samen zorgen ze voor een interessantere smaaksensatie.

Tip: combineer ze in hummus, een salade, of in een risotto met bietjes, geitenkaas en walnotensaus.

Match 3: aubergine & munt

Match 3: aubergine & munt

Aubergine heeft een vlezige textuur en smaak. Munt geeft deze rijke groente een frisse smaak.

Tip: lekker bij mediterraanse gerechten met tomaat, maar ook gecombineerd met taraminde.

Match 4: geroosterde bloemkool en chili

Match 4: geroosterde bloemkool en chili

Als je bloemkool roostert, komt er een volle, aardse muskussmaak vrij. Pittige ingrediënten zoals chili benadrukken de zoetheid van de bloemkool.

Tip: vervang rijst of pasta door geroosterde en fijngemalen bloemkool-chili.

Match 5: rodekool en gember

Match 5: rodekool en gember

De pittige gember vult de robuuste rodekool mooi aan. Wanneer je ze roerbakt geeft dat een rijke bitterzoete smaak.

Tip: serveer rodekool en gember rauw als spicy duo in een (detox)salade.

Match 6: spinazie en kikkererwten

Match 6: spinazie en kikkererwten

Deze eeuwenoude succescombinatie doet het altijd goed. Gebruik beide ingrediënten in een traditionele Italiaanse pasta of in een lauwwarme Noord-Afrikaanse salade met komijn als derde smaakstuurder.

Tip: maak een farinata (platbrood) van kikkererwtenmeel. Vul met ricotta en spinazie en werk af met geroosterde kikkererwten. Glutenvrij én overheerlijk!