Menu
Punten

Waste is de vijand van rendement. Het bestrijden van waste is interessant om de marges te verbeteren. Welke wapens heeft de keuken in de strijd tegen waste?

1. Wecken

1. Wecken

Het is niet alleen een manier om groenten in te maken, maar ook een manier om een heel eigen smaak aan gerechten toe te voegen. Kimchi kan bijvoorbeeld dienen als component van een oosterse salade. En wecken is verrassend eenvoudig. Wastebestrijding en smaak gaan perfect samen met deze techniek.

2. Drogen

2. Drogen

Iedere grossier heeft wel een apparaat in het assortiment om mee te drogen. Hiermee kunnen vis, vlees, groenten, fruit en kruiden prima worden bewaard. De dehydrator blaast warme lucht langs de producten waardoor bijna alle vocht eruit verdwijnt. Dat maakt ze veel langer houdbaar.

3. Vacumeren

3. Vacumeren

Luchtdicht verpakken is één van de snelste manieren om bederfelijke producten goed te houden. Een vacumeermachine is een investering die zich snel terug kan betalen. Handig om waste tegen te gaan door producten direct gevacumeerd op te slaan. En het is ook mogelijk groter in te kopen en een betere prijs te bedingen.

4. Terrine

4. Terrine

Terrine biedt volop mogelijkheden met vis-, vlees- en vega-variant. Doordat je de terrine luchtdicht afdekt met een gelei blijven de ingrediënten lang houdbaar. Daarmee is een terrine een perfecte wasteverwerker waar bijna alle groentesoorten in kunnen worden verwerkt. Een perfect eindstation voor de snijresten van je salades.

5. Croutons

5. Croutons

Oud brood? Knapperige croutons! Met een beetje omdenken is waste van brood een verrijking voor de salade. Snij wat oud brood in blokjes, meng met knoflookolie en doe het in de oven. Easy does it.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu