Menu
Punten

Voedselverspilling vormt een uitdaging voor rendement. Het bestrijden ervan is essentieel om marges te verbeteren. Welke strategieën kunnen keukens inzetten in deze strijd tegen verspilling?
1. Wecken

1. Wecken

Wecken is niet alleen een methode om groenten te conserveren, maar ook een manier om unieke smaken aan gerechten toe te voegen. Bijvoorbeeld, kimchi kan dienen als een opvallend ingrediënt in een oosterse salade. Deze techniek combineert effectief verspillingbestrijding met verfijnde smaken.

2. Drogen

2. Drogen

Bijna elke groothandel biedt apparatuur voor het drogen van voedsel aan. Hiermee kunnen vis, vlees, groenten, fruit en kruiden langdurig worden bewaard. Een dehydrator blaast warme lucht langs de producten, waardoor het vocht bijna volledig wordt verwijderd. Dit verlengt de houdbaarheid aanzienlijk.

3. Vacumeren

3. Vacumeren

Het luchtdicht verpakken van producten is een slimme oplossing om op een snelle en duurzame manier om bederfelijke goederen te behouden. Een investering in een vacumeermachine kan zich snel terugbetalen. Het is handig om verspilling tegen te gaan door producten direct vacuüm te verpakken en biedt ook de mogelijkheid om grotere hoeveelheden in te kopen tegen een betere prijs.

4. Terrine

4. Terrine

Een terrine biedt talloze mogelijkheden met vis-, vlees- en plantaardige varianten. Door de terrine luchtdicht af te dekken met gelei, blijven de ingrediënten lang houdbaar. Het is een uitstekende manier om restjes groenten te verwerken en te voorkomen dat ze worden verspild.

5. Croutons

5. Croutons

Oud brood? Maak er knapperige croutons van! Met een beetje creativiteit kunnen broodrestjes een verrijking zijn voor salades. Snijd oud brood in blokjes, meng het met knoflookolie en bak het in de oven. Simpel en smakelijk.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu