Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Data tot in de details

“Orbisk houdt nauwkeurig bij wat we waar verspillen; van aardappel tot broccoli en van het bedrijfsrestaurant tot de centrale keuken. Met die data maakt het systeem rapportages waarin we kunnen zien waar in het proces de verspilling ontstaat, wat het ons in euro’s kost en hoe we het kunnen voorkomen of verminderen. Sinds we aan de hand van die gegevens bijsturen in onze bestellingen en bereidingen, is de verspilling drastisch verlaagd.”

Van uitdaging naar kans

Het personeel moest even wennen, maar was door het gebruiksgemak snel overstag. “Van parttimers tot fulltimers, iedereen kan hiermee werken. Je maakt voor je een product of gerecht weggooit een foto met de camera boven de afvalcontainer en het systeem doet de rest. Het team is inmiddels helemaal gemotiveerd. Ze zijn oprecht benieuwd naar de aantallen en waar de verspilling vandaan komt. Vervolgens wordt het een uitdaging voor ons: hoe kunnen we zo slim mogelijk inkopen, beter omgaan met de reststromen en hoe kunnen we patiënten en gasten uitdagen hierin mee te denken? Er liggen zoveel kansen als je weet waar je op moet letten.”

 

02:15

Hoeveel kan jij besparen?

Hoeveel kan jij besparen?

Wil jij weten hoeveel kilo voedselverspilling jij kan terugdringen? Vul de calculatie-tool in.

 

Orbisk proberen? Nu de eerste twee maanden gratis!

Orbisk proberen? Nu de eerste twee maanden gratis!

Wil je ook voedselverspilling terugdringen en tot 50% besparen met de Orbisk-voedselafvalmonitor op jouw locatie? Vraag dan hier meer informatie aan.