Menu
Punten

24/7 de beste service voor je gasten met slimme gerechten

Een ‘grab & go’, oftewel onbemande foodmarket, in de lobby van je hotel biedt allerlei voordelen. Gerechten op deze manier aanbieden is hygiënisch en  je bent flexibel om meer keuze bieden dan met een mini-bar. Daarnaast kun je de service naar je gastendag en nacht spreiden én zo meer omzet draaien. Hoe richt je zo’n zelfbedieningsshop zo aantrekkelijk mogelijk in? En welke gerechten zijn het meest aantrekkelijk voor je gasten? Wij inspireren je graag met onze tips en geschikte recepten

Tips om je grab & go in te richten

Een goede grab & go biedt niet alleen je gasten waar ze zin in hebben maar triggert ook impulsaankopen. Op elk moment van de dag (of nacht)! Waar moet je bij het inrichten aan denken?   

1. Zelf koken of inkopen. Besluit ten eerste of je zelf gerechten wilt samenstellen of dat je deze inkoopt. Denk in het eerste geval ook na over portioneren, verpakken en koelen. Je kunt de grab & go-hoek ook uitbesteden aan een derde partij, zoals Wundermart. Zij leveren een fysieke shop, een betalingssysteem en regelen de bevoorrading.  

2. Assortiment. Bied een assortiment met bijzondere, lokale en gezonde producten met in ieder geval een selectie van ongekoelde producten. Denk aan: (groenten)chips, gedroogd fruit, noten en een granen- of energybar.

3. Koeling. Wil je uitbreiden met yoghurt, salades en drankjes, dan heb je een koeling nodig. Er zijn bedrijven die koelkasten leveren met transparante lockers waarin het eten goed zichtbaar is. Je kunt dit systeem eventueel in combinatie met een magnetron laten plaatsen. Voor een verwennerij tussendoor kun je een tabletop vriezer plaatsen met bijvoorbeeld kleine pints Ben & Jerry’s ijs.

4. Verpakking. Onderscheid je tot slot met visueel aantrekkelijke, duurzame en gebruiksvriendelijke verpakkingen. Verpakkingen waarin het eten goed zichtbaar is, vergroten de aankoopkans. Met compartimenten voor dressings of krokante ingrediënten, blijven de verschillende onderdelen van je maaltijd langer vers. Denk ook aan servetjes, tasjes en meeneembestek.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu