Menu
Punten

Ingrediënten

+

Soep

  • venkel in grove stukken gesneden 500.0 g
  • witte uien, blokjes 100.0 g
  • verse oregano 5.0 g
  • venkelzaadjes 1.0 g
  • gemalen peper
  • olijfolie 20.0 g
  • water 8.0 dl
  • sinaasappelsap 2.0 dl
  • roomkaas 100.0 g

Garnituur

  • venkelzaadjes 2.0 g
  • granny smith appel 1.0 st
  • venkelknol 0.5 st

Opmaak

  • oregano olie 50.0 g

De groen-witte venkel knol heeft een anijsachtige smaak die perfect combineerd met sinaasappel en oregano.

...

Bereiding

  1. Soep

    • Stoof de venkel samen met de ui, oregano, venkelzaad en wat peper in de olie.
    • Voeg het water, sinaasappelsap en de roomkaas toe en breng het geheel aan de kook.
    • Voeg de bouillonpoeder toe en kook de soep voor tenminste 15 minuten.
    • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
  2. Garnituur

    • Rooster het venkelzaad en vijzel het tot een fijn poeder. de appel en snijd deze in fijne brunoise.
    • Maak de venkel schoon en houd het venkel groen apart.
    • Snijd de venkel in julienne, blancheer en laat de venkel uitlekken.
    • Rooster de venkel julienne kort met behulp van een gasbrander.
  3. Opmaak

    • Verdeel de gesneden appel in de kommen en schep de soep erop.
    • Maak de soep af met de geroosterde venkel, venkelpoeder, venkelgroen en wat oregano olie. 
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu