Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Deeg:

  • rijst meel 180 g
  • Kikkererwten meel 60 g
  • poedersuiker 40 g
  • zout 8 g
  • oude kaas/Parmezaan fijn geraspt 60 g
  • boter 80 g
  • eieren 2 st
  • eidooier 40 g

Knolselderij:

Glace:

Hollandaise:

Opmaak:

  1. Deeg:

    Deeg zetten en 30 minuten laten rusten in de koeling.
    Uitrollen op 2 mm dikte, in de vormpjes en 30 minuten in de koelkast laten rusten.
    Afbakken in de oven op 170ºC gedurende 10 minuten.
  2. Knolselderij:

    Was de knolselderij goed.
    Maak de groentebouillon en kook de knolselderij er gedurende 1 uur in.
    Laat de knol afkoelen in de bouillon.
    Doe de boter in een braadpan en laat deze smelten.
    Braad de knolselderij in de oven op 170ºC gedurende 2 uur.
  3. Glace:

    Reduceer de gevogeltefond rustig tot 1/5 in.
  4. Hollandaise:

    Verwarm de Hollandaise saus en voeg wat kruidenedik toe en giet het geheel in een siphon.
    Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm.
  5. Opmaak:

    Vul de tartelettes met een klein dopje roomkaas en leg daarop een paar gekeusde hazelnoten.
    Schep de knolselderij brunoise erop en maak af met de hollandaise, glace, lavasolie en de gepekelde eidooier.
+