Menu
Punten

Ingrediënten

+

Rendang

Spruiten

Opmaak

  • bieslook olie 10.0 ml
  • gember gel (zie MEP recept) 50.0 g
  • tartelettes (zie MEP recept) 10.0 stuks

Onze variant naar een gerecht van Joris Bijdendijk, Executive Chef, RIJKS®

...

Bereiding

  1. Rendang

    kruid de lamspoulet met wat zout en peper.
    Bak de lamspoulet in een braadpan met wat olie bruin.
    Maak ondertussen de ui schoon, snijd deze in blokjes en voeg deze aan het vlees toe.
    Voeg de boemboe toe en bak deze kort mee.
    Kneus het citroengras en voeg deze samen met de demi glace en de kokosmelk toe.
    Breng het geheel aan de kook en laat de rendang ca.1,5 uur rustig garen.
  2. Spruiten

    Blancheer de spruiten en pel de buitenste blaadjes.
    Schil de appel en snijd deze samen met de rest van de spruitjes in fijne brunoise.
    En maak het geheel aan met wat citrusvinaigrette.
  3. Opmaak

    verdeel de rendang over de tartelettes en daarop de appel en spruiten brunoise.
    Verdeel daarop wat dopjes gembergel en maak af met bieslookolie aangemaakte spruitenblaadjes.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu