Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Tarte tatin

  • suiker, fijn 200 g
  • sjalotjes 850 g
  • roomboterkorstdeeg 10 plakken

Saus

Opmaak

  • koriander olie 40 g
  1. Tarte tatin

    Kook de suiker met een klein beetje water tot karamel.
    Verdeel de karamel over de vormpjes (12 cm).
    Maak de sjalotjes schoon, halveer ze en verdeel ze over de vormpjes.
    Steek het korstdeeg uit met een steker (12 cm) en prik er gaatjes in.
    Verdeel de deegplakjes op de sjalotjes.
    Bak de sjalottentaartjes in de oven op 180°C gedurende circa 15 minuten.
  2. Saus

    Snijd de rode ui fijn en fruit deze in weinig olijfolie met de jeneverbes, laurier en de steranijs.
    Voeg wat rasp van de sinaasappel toe en pers de sinaasappel uit.
    Blus af met sinaasappelsap en voeg de kalfsjus toe.
    Laat het geheel ca. 10 minuten rustig trekken.
    Kruid ondertussen de herten haasjes van met zout en peper en bak deze mooi rosé in de Phase.
  3. Opmaak

    Snijd de hertenhaasjes in plakjes en passeer de saus.
    Haal de taartjes uit de vormen en verdeel ze over de borden.
    Verdeel het vlees en de citrusjus en maak het gerecht af met wat korianderolie.
+