Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Risotto

  • olijfolie 0.5 dl
  • sjalotten 40 g
  • risotto rijst 400 g
  • pompoen in blokjes 350 g
  • parmezaanse kaas, geraspt 80 g

Fazant

  • chorizo, plakjes 100 g
  • fazant, borstfilet 3 st
  • zout en peper

Opmaak

  • krokante quinoa 20 g
  • waterkers 1 bos
  1. Risotto

    Bereid 1,2 liter groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit wat olijfolie en fruit hierin de sjalot zonder te kleuren. Voeg de knoflook en de rijst toe en bak deze glazig. Voeg de groentebouillon en de pompoen toe, roer het geheel goed door tot het geheel aan de kook komt. Doe een deksel op de pan en zet deze in een oven van 185°C gedurende 18 minuten. Haal de risotto uit de oven en controleer of deze ‘gaar’ en smeuïg is. Meng de kaas door de risotto.
  2. Fazant

    Snijd de chorizo fijn en bak deze in weinig Phase krokant. Kruid de fazanten borstfilets met zout en peper en bak deze rosé in de Phase. Snijd de fazantenborsten in dunne tranches.
  3. Opmaak

    Schep de risotto op de borden en verdeel hierover de gesneden fazantenborst. Bestrooi met krokante quinoa, chorizo en garneer met takjes waterkers.