Ratatouille salade met kropsla en tuinkers
Het woord vinaigrette is afgeleid van het Franse woord vinaigre en betekent azijn.
Een vinaigrette is een dressing, maar een dressing hoeft niet per definitie een vinaigrette te zijn.

Ingrediënten
Ratatouille salade met kropsla en tuinkers
Groenten

Garnituur
Opmaak

Groenten
-
courgette 2.0 st
-
aubergines 2.0 st
-
olijfolie
-
zout en peper
Garnituur
-
vleestomaten 1.0 kg
-
zebra tomaten 1.0 kg
-
Gemarineerde artisjokken 400.0 g
-
kropsla 400.0 g
Opmaak
-
snocciolate olijven 350.0 g
-
groene olijven 30.0 g
-
tuinkers 30.0 g
-
zwarte peper 1.0 g
Bereiding
-
Groenten
Maak de courgettes en de aubergines schoon en snijd ze in gelijkmatige stukken.
Meng ze met de tijm en de olijfolie en kruid ze met zout en peper.
Rooster de groenten gedurende ca. 20 min op 185°C in de oven.
-
Garnituur
Snijd de tomaten en de artisjokharten grof in gelijkmatige stukken.
Was de kropsla en slinger deze droog met een slacentrifuge.
-
Opmaak
Verdeel de kropsla over de borden.
Verdeel de geroosterde groenten er samen met de tomaten, artisjok en de olijven bij.
Maak de salade af met de vinaigrette, tuinkers en wat zwarte peper.